Zlatan Ibrahimovic - Eurosport
 
Fotboll > VM-kval 2014

Zlatan startar mot Kina: "Han har inga problem"

Zlatan startar mot Kina: "Han har inga problem"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 06/09/2012 kl 14:29
HELSINGBORG. Förbundskapten Erik Hamrén har tagit ut sin startelva till dagens landskamp mot Kina. Det blir inga experiment. Bland annat startar Zlatan Ibrahimovic trots sin onda fot. "Han säger att han inte har några problem", säger players manager Marcus Allbäck.
 

Någon som tvivlat på hur viktig Erik Hamrén anser träningsmatchen mot Kina vara? Idag kom svaret. Förbundskaptenen - som under de två dagarna i Helsingborg har talat om att han vill testa lite spelare - satsar på en startelva som den mycket väl kan se ut när VM-kvalet inleds mot Kazakstan på tisdag.

- Vi vill se en bra prestation. Sedan är det vissa saker Erik letar efter som han vill se. Men framför allt en bra prestation för det är ett viktigt steg inför starten av vårt kval. En väldigt viktig match, säger Marcus Allbäck till förbundets hemsida.

Ingen byten är bestämda på förhand.

- Men det kommer att ske ett antal byten.

Zlatan Ibrahimovic trots hans onda fot.

- Han säger att han inte har några problem.

Under den sista träningen inför matchen spelade Albin Ekdal och Samuel Holmén på innermittfältet i det som såg ut som ett A-lag, men det blir alltså CSKA Moskvas duo, Rasmus Elm och Pontus Wernbloom som tar den platsen.

- De är lagkamrater i klubblaget och jag hoppas att det blir lyckat. De känner varandra väldigt väl. När den ene går ligger den andre kvar och balansera, det är ju det som är så viktigt i de rollerna.

På högerbacken är Mikael Lustig tillbaka i startelvan efter att han petats i matchen mot Brasilien på Råsunda då Sebastian Larsson fick ta ett kliv ned i banan. Nu har Lustig fått spela i klubblaget Celtic och hur viktigt det var går inte att överskatta.

- Det betyder mycket. Jag har snackat lite med Erik inför matchen mot Brasilien och han var ganska så klar över att han ville att jag skulle få speltid och det har jag fått nu i och med att jag har startat de tre senaste matcherna i ligan, säger Lustig till eurosport.se.

Hur kändes det när Sebastian fick din plats mot Brasilien?

- Det är ju inte jättekonstigt att jag inte fick spela. Jag hade inte spelat så jättemycket innan och som Erik sa innan, att komma till ett kval och inte ha fått spela några matcher, så ville han kolla på lite andra alternativ och det får man köpa. Såklart hade jag velat spela. Det hade varit bra för mig att få matchtid även där, men så är det.

Sveriges startelva: 1 Andreas Isaksson - 2 Mikael Lustig, 4 Andreas Granqvist, 3 Jonas Olsson, 17 Behrang Safari - 16 Pontus Wernbloom, 6 Rasmus Elm - 7 Sebastian Larsson, 10 Zlatan Ibrahimović (K), 20 Ola Toivonen - 11 Johan Elmander.

Matchen mot Kina spelas på Olympia i Helsingborg och har avspark 19.00. eurosport.se livekommenterar mötet.

Daniel Sjöberg/Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×