Eurosport
 Snooker-VMTitta nu 
 
 
Fotboll - VM-kval 2014

Zlatan lovar spel mot Kazakstan: "Vi kör på"

MALMÖ. Först hyllades han av Malmö stad. Sedan lovade Zlatan spel mot Kazakstan. "Vi kör på", säger han.

 
Zlatan lovar spel  - Fotboll - VM-kval 2014Scanpix
 

Mellan Malmö Stadion och Swedbank Stadion stod tre läktare uppställda. Nedanför avspärrningar och en scen. Flera hundra personer hade samlats för att se Zlatan Ibrahimovic få en minnesplats på idrottens Walk of Fame som är en minnesplats för framgångsrika Malmöidrottare. Efter ceremonin var det presskonferens med Zlatan inför tisdagens VM-kvalmatch mot Kazakstan.
 
Zlatan sa från scenen att den skadade foten blir bättre och bättre och på presskonferens så gott som lovade han spel mot Kazakstan.

- Vi kör på. Jag är här för att spela. Jag körde 45 minuter mot Kina. Jag kände mig lite osäker. Idag kändes det bra. Det ligger lite mentalt. Att man inte går in i alla dueller. Det är bara att träna och spela matcher så kommer det kännas bra. Det är inget snack om att vila, säger han.
 
Nu börjar VM-kvalet och det börjar med ett till vissa delar nytt landslag. Olof Mellberg har slutat. Daniel Majstorovic är inte med. Detsamma gäller Christian Wilhelmsson och Anders Svensson talar om att sluta spela om han fortsatt är ett fjärde- eller femteval på mittfältet.

- Jag känner mig äldre. Jag ska fylla 31 om en månad. När det kommer nytt folk in i landslaget, vissa har lämnat. Man är inne i ett nytt stadie nu. Det kommer nya som ska fylla luckan, men jag är fortfarande kvar. Jag sitter fortfarande längst bak i bussen, även om det är lite mer ensamt (ha ha). Jag känner fortfarande ansvar, säger Zlatan.
 
Närmast ska han alltså ta det ansvaret på tisdag när han som lagkapten leder Sverige ut i VM-kvalet som är tänkt att sluta med en resa till Brasilien 2014. Ska det lyckas måste det till att börja med bli tre poäng hemma mot Kazakstan. Allt annat vore ett oerhört misslyckande.

- Vi ska spela vårt spel. Vi spelar på hemmaplan. Jag hoppas på fullsatt så att vi har publiken med oss och att vi gör mer mål än dem, säger han.
 
Daniel Sjöberg - eurosport.se

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil