Zlatan Ibrahimovic Sverige mot Färöarna VM-kval 2012 - Scanpix
 
Fotboll > VM-kval 2014

"Det finns mycket övrigt att önska"

"Det finns mycket övrigt att önska"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 12/10/2012 kl 21:40
Zlatan Ibrahimovic frälste ett blekt Sverige med ett mål och en assist. "Viktigaste är att vi vinner", säger han efter matchen mot Färöarna.
 

Det mesta gick snett och Färöarna chockade Sverige med sitt 1-0-mål. Då klev Zlatan Ibrahimovic fram. Först assisterade han inhopparen Alexander Kacaniklic till 1-1 - sen tråcklade han själv in 2-1 efter duell mot en färisk försvarare.

- Jag såg att backen kom och fick sätta in den innan han hann rensa, säger Ibrahimovic till TV4 Sport.

Ibrahimovic spelade lite mer tillbakadraget i den första halvleken, men tog steget upp bredvid anfallskollegan Mathias Ranégie efter paus. Trots den kollektivt bleka prestationen är Zlatan nöjd efter matchen.

- Viktigaste är att vi vinner matchen, med tanke på hur det såg ut. Sådana här matcher är inte lätta, det har visat sig de två senaste matcherna. Först mot Kazakstan och nu den här.

- I dag gjorde de mål mot oss, så vi fick jaga kvitteringsmål och vinstmål.

Precis som målskytten Kacaniklic fick Anders Svensson hoppa in när Färöarna tog ledningen. Elfsborgsmittfältaren stod för en pigg insats och var delaktig i båda de svenska målen.

- Det blev en jobbig matchbild när vi inte fick in ett ledningsmål. Det är frustrerande att sitta vid sidan om då. Vi har tagit sex poäng, men det finns mycket övrigt att önska om vårt spel, säger Svensson.

På tisdag dundrar VM-kvalet vidare. Då väntar bortamatch mot Tyskland.

- Då är vi underdogs. En match som kan passa oss lite bättre, säger Anders Svensson.

Zlatan Ibrahimovic:

- Vi åker till Tyskland och ska hålla igen, spela vårt spel och straffa dem på det sättet vi kommer fram till. Vi får se vad Erik säger.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×