STOCKHOLM 20120813 Ny i landslaget Alexander Kacaniklic (tv) från Fulham FC och Pontus Wernbloom (th) ser på när Rasmus Elm sparkar bollen under måndagens landslagsträning på Råsunda. På onsdag spelar fotbollslandslaget en landskamp mot Brasilien. - Scanpix
 
Fotboll > VM-kval 2014

Wernbloom vill spela med Elm: "Ryggmärgsfotboll"

Wernbloom vill spela med Elm: "Ryggmärgsfotboll"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 07/09/2012 kl 20:03
MALMÖ. De spelar ihop i klubblaget. Kanske är det dags för Pontus Wernbloom och Rasmus Elm att bli ett par även i landslaget. "När jag spelar med honom är jag som mest trygg", säger Wernbloom.
 

I Allsvenskan var de konkurrenter, men utomlands har Pontus Wernbloom och Rasmus Elm blivit partners på mittfältet. Först i holländska AZ dit Pontus gick först innan Rasmus följde efter och sedan i CSKA Moskva där följdordningen var densamma. Nu kanske de kommer att spela ihop i landslaget också. Wernbloom ser i alla fall positivt på möjligheterna att slå sig in i landslaget på allvar.

- Det kändes bra igår. Jag tycker att alla gjorde det bra igår. Jag hoppas att de är goda. Nu har jag spelat två i rad.
 
Att han fick spela med just Rasmus Elm förstärker bara den känslan.

- Ja, det är ju ryggmärgsfotboll. Vi har spelat ihop i tre år. Vi vet exakt var vi har varandra hela tiden. När jag spelar med honom är jag som mest trygg. Jag är sjukt glad att han kom till CSKA, säger han och förklarar hur samarbetet fungerar.
 
- Vi har ju spelat ihop så länge så vi vet exakt hur den andre tänker och jag vet att ibland kan man chansbryta och kanske vinna bollen lite högre upp och då vet man att man har honom i ryggen och jag tror att han känner exakt likadant. Det är sällan de får vända upp och komma helt fria mot vår backlinje. Utan det är alltid någon av oss där och irriterar.
 
Konkurrensen om platserna på innermittfältet har ökat och frågan är om det är en fördel för Wernbloom och Elm att de är ett par i fotbollens vardag också?

- Inte en aning. Det är klart att det är en fördel om man spelar att man spelar ihop i klubblaget också. För då känner man varandra så bra. Så att på just den punkten så är det en väldig fördel såklart att ha två spelare som spelar ihop vecka ut och vecka in.
 
Konkurrensen som sådan ser han uppenbarligen bara positivt på.

- Jag tror att det är bra. Jag har suttit vid sidan själv, men jag tror att det är bra för laget. Det sporrar de som spelar att försöka prestera ännu bättre och när de andra har kommit in är de heta som fan.
 
Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×