HELSINGBORG 20120905 Marcus Olsson och Ola Toivonen under landslagets träning inför landskampen mot Kina på Olympia i Helsingborg. - Scanpix
 
Fotboll > VM-kval 2014

Toivonen tyst efter klubbens kritik: "Blir ett jäkla liv"

Toivonen tyst efter klubbens kritik: "Blir ett jäkla liv"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 07/09/2012 kl 20:01
MALMÖ. Ola Toivonen ville bort från PSV Eindhoven och kritiserade den höga prislappen. "Klubben respekterade min åsikt", säger han.
 

Det var i samband med Sverige landskamp mot Brasilien som Ola Toivonen var ärlig om vad han tyckte om att hans holländska klubb PSV satt en alltför hög prislapp.

- Lite orimlig tycker jag nog att den är, sa han bland annat till eurosport.se.

Efter matchen mot Kina skrattar han lite när frågan kommer upp igen.

- Jag vill inte säga någonting om prislappen. Det blir ett jävla liv.
 
Klubben reagerade?
- Ja, verkligen.
 
När Toivonen kom hem från Sverige frågade klubben om det var media som hade vinklat svenskens uttalanden, men anfallaren menade att så inte var fallet. Klubben straffade honom inte för uttalandet.

- Nä, absolut inte. Jag hade en åsikt och klubben hade en annan åsikt liksom. Det är väl rätt normalt och det var bara att respektera deras åsikt och de respekterade min så det var inget mer med det.
 
Han fortsätter:

- Jag sa att jag var redo att ta nästa steg och PSV ville inte att jag skulle göra det. Det gör mig inte så mycket ändå. Jag tror att vi har bra lag för att ta hem det i år, men det har jag i och för sig sagt varje år.
 
Nu talar mycket för att Toivonen blir kvar i PSV kontraktstiden ut och han ser alltså fram emot en stark säsong i ligan som ska sluta i succé.

- Förhoppningsvis vinner vi ligan och då får vi garanterat Champions League och då vill man nog inte gärna flytta till något annat när man får ett Champions League med PSV. Men det vet man ju inte. Man ska inte säga någonting.
 
Men innan det eventuellt blir Champions League nästa år blir det Europa League i år. Där lottades PSV mot bland andra AIK.

- Det var är alltid roligt att komma till Sverige. Otroligt svårt kommer det att bli, men jag tror att vi löser det där, säger Toivonen.
 
Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×