MALMÖ 2012-09-10 Fotbollslandslagets Zlatan Ibrahimovic under måndagens träning på Swedbank Stadion i Malmö. I morgon spelar de svenska fotbollsherrarna VM-kvalmatch mot Kazakstan. - Scanpix
 
Fotboll > VM-kval 2014

Sverige haltar in i VM-kvalet: "De flesta har något de känner"

Sverige haltar in i VM-kvalet: "De flesta har något de känner"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 10/09/2012 kl 14:34
MALMÖ. Tre trasiga fötter. Tre startmän. Sveriges landslag haltar in lite i VM-kvalet. "Det gör lite ont efteråt, men så får det bli", säger Johan Elmander.
 

Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander och Mikael Lustig. När VM-kvalet börjar mot Kazakstan är det tre spelare som har fotskador som alla troligen startar. Alla tre tränar för fullt och alla tre lär spela från start i tisdagens match. 

- Det blir bättre och bättre för varje dag, sa Zlatan på söndagen när han hedrades med en platta på Walk of Fame.
 
Mikael Lustig har skadat en fot som han har haft problem med förut, men räknar ändå med att kunna spela hårt tejpad. Värst är det kanske ändå för Johan Elmander som efter matchen mot Kina bekräftade att han tänker efter i samband med skottlägen eftersom han vet att det kommer att göra ont. Han är helt enkelt inte hundra procent.

- Det är jag ju inte. Men det kommer mer och mer. Varje träning som jag har gjort här också känner jag att jag får bättre ordning på tillslaget så det är bara att nöta och nöta. Så gör det lite ont efteråt, men så får det bli, säger han.
 
Förbundskapten Erik Hamrén bekräftar att skadan på framförallt Elmander blir ytterligare en sak att fundera över när det gäller laguttagningen.

- Johan känner ju av sin fot, det håller jag med om. Det är så. Det gör Zlatan också. Det är säkert någon annan spelare som känner av någonting. De flesta har något de känner. Det påverkar ju mer eller mindre. Det är sådant man får ta med givetvis, säger han.
 
Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×