Eurosport
 Snooker-VMTitta nu 
 
 
Fotboll - VM-kval 2014

Sverige haltar in i VM-kvalet: "De flesta har något de känner"

MALMÖ. Tre trasiga fötter. Tre startmän. Sveriges landslag haltar in lite i VM-kvalet. "Det gör lite ont efteråt, men så får det bli", säger Johan Elmander.

 
Sverige haltar - Fotboll - VM-kval 2014Scanpix
 

Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander och Mikael Lustig. När VM-kvalet börjar mot Kazakstan är det tre spelare som har fotskador som alla troligen startar. Alla tre tränar för fullt och alla tre lär spela från start i tisdagens match. 

- Det blir bättre och bättre för varje dag, sa Zlatan på söndagen när han hedrades med en platta på Walk of Fame.
 
Mikael Lustig har skadat en fot som han har haft problem med förut, men räknar ändå med att kunna spela hårt tejpad. Värst är det kanske ändå för Johan Elmander som efter matchen mot Kina bekräftade att han tänker efter i samband med skottlägen eftersom han vet att det kommer att göra ont. Han är helt enkelt inte hundra procent.

- Det är jag ju inte. Men det kommer mer och mer. Varje träning som jag har gjort här också känner jag att jag får bättre ordning på tillslaget så det är bara att nöta och nöta. Så gör det lite ont efteråt, men så får det bli, säger han.
 
Förbundskapten Erik Hamrén bekräftar att skadan på framförallt Elmander blir ytterligare en sak att fundera över när det gäller laguttagningen.

- Johan känner ju av sin fot, det håller jag med om. Det är så. Det gör Zlatan också. Det är säkert någon annan spelare som känner av någonting. De flesta har något de känner. Det påverkar ju mer eller mindre. Det är sådant man får ta med givetvis, säger han.
 
Daniel Sjöberg - eurosport.se

 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil