VISBY 20120527 Landslagets Anders Svensson intervjuas på Tott Hotell. Detta efter fotbollslandslagets träning på Gutavallen i Visby inför fotbolls-em i Polen-Ukraina. - Scanpix
 
Fotboll > VM-kval 2014

Svensson slutar inte - än: "Behöver inte se och lära"

Svensson slutar inte - än: "Behöver inte se och lära"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 08/09/2012 kl 11:19
MALMÖ. Anders Svensson vill inte sluta i landslaget. Ännu. "Är jag fjärde eller femte alternativ under en längre tid är det bättre att satsa på en ung spelare", säger han.
 

Dagen efter landskampen mot Kina var Anders Svensson det stora samtalsämnet. Detta sedan förbundskaptenen fått en fråga om huruvida Anders Svensson verkligen blivit sämre på de två månader som gått sedan EM-slutspelet då han gjorde ett starkt mästerskap.

- Två månader kan vara lång tid i fotboll. Du har spelat själv, två månader kan gå fort. Man får ha respekt för tidens tand. Anders tillför mycket till det här laget. Han coachar de här yngre spelarna, precis som han gjort under alla januariturnéer. Han tar ett stort ansvar och accepterar sin roll. Om jag inte tycker att han ska spela från start så accepterar han det. Vi har ett par som kan bli riktigt, riktigt bra och ska ta över så småningom. Jag är jätteglad att Anders vill köra på ett tag till även om han just nu inte har en säker, ordinarie plats, svarade Erik Hamrén då.
 
Svensson reagerade över uttalandet när han fick det återberättat för sig i den mixade zonen.

- Vi får se på tisdag hur han tänker. Men känner Erik att han har Rasmus, Pontus och Kim (Källström) framför mig så är det bättre att fjärdealternativet är en ung framtidsman, då är det ingen idé för mig att fortsätta, sa han.

"HADE ETT BRA SNACK"
 
På fredagen hade förbundskaptenen därför ett möte med den vice lagkaptenen och på lördagen förklarade Svensson vad som hade sagts.

- Vi hade väl ett rätt så bra snack. Han kände väl att han hade... inte sågat mig, men att han hade varit hård och att det inte riktigt var meningen. Det var lite med glimten i ögat och han var väl lite orolig att jag hade tagit åt mig där. Men som jag sa, han har ju sagt många fina, bra grejer om mig också. Men det jag fick i ansiktet igår var kanske lite vinklat så att jag hade blivit sämre på två månader. Och det var inte riktigt så han menade, säger Svensson.
 
Mittfältaren menar också att hans uttalande inte ska tolkas som att han kräver någon startplats i landslaget. 
 
- Det har jag inte riktigt sagt. Vad jag har sagt är att om jag är ett fjärdealternativ under en längre tid och inte spela någonting så är det bättre att satsa på en ung spelare och det står jag fast vid. Men en sådan situation har inte uppstått ännu så får vi se vad som händer i framtiden. Jag behöver inte vara med för att se och lära.
 
Så hur ser du på din roll i landslaget nu?
- Min roll har inte förändrats sedan vi pratade före matchen mot Kina. Jag vet ju att jag är med för att jag är en bra fotbollsspelare. Sedan vet jag också om att jag inte har någon garanterad startplats. Nu spelade Rasmus och Pontus och så är det. Om det är två spelare och det alltid kommer in någon annan om man ska göra ett byte på innermittfältet och det pågår så under en längre tid. Då kanske det är bättre att det fjärde, femte alternativet är någon annan än en 36-årig allsvensk spelare.
 
Finns det något tidsspann på det där?
- Nej, det kan ju vara.... Nu har jag inte startat någon match sedan EM. Det har varit en plojmatch och en träningsmatch och det är ju inget att lägga någon större vikt vid.
 
Är det hösten ut eller?
- Det beror ju på. Spelar jag ingenting av de matcherna överhuvudtaget och jag känner att jag inte är med i tanken så får man väl fundera lite grann. Men jag menar, jag spelade ju alla tre matcherna i EM och sedan har det inte varit någon tävlingsmatch så jag menar, det blev lite uppförstorat. Jag menar bara att jag  inte är sämre än jag var i EM och jag tycker inte att det är någon idé för mig att vara fjärde eller femte alternativ om det är så undre en längre period.
 
- Det är egentligen inga konstigheter. Det är rätt självklart. Det blev väl kanske lite fel i media.
 
Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×