Sveriges Rasmus Elm skjuter in 4-4 kvitteringen i VM-kvalmatchen mellan Tyskland och Sverige (grupp C) på Olympiastadion i Berlin på tisdagskvällen. - Scanpix
 
Fotboll > VM-kval 2014

Svensk bragd i Berlin - 0-4 blev 4-4

Svensk bragd i Berlin - 0-4 blev 4-4

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 17/10/2012 kl 09:54
Sverige låg under med 4-0 mot Tyskland efter 56 minuter. Efter 93 minuter stod det 4-4 - och hela Berlin var i chock. "Vi hade gett upp vinsten i halvtid och sa bara att vi skulle visa moral. Och vilken jävla moral de visade", säger Erik Hamrén till Kanal 5 efter matchen.
 

Matchklockan stod på 93 minuter när Rasmus Elm fullbordade en galen svensk fotbollsupphämtning. Per Mertesacker nickade ner bollen i duell med Zlatan Ibrahimovic och den hamnade hos Rasmus Elm som dunkade dit 4-4 på halvvolley.

- Sist vi var här fick vi med oss otroliga minnen - den här gången var det ännu bättre, säger Zlatan Ibrahmovic till Kanal 5.

Det var Ibrahimovic själv som drog igång den galna vändningen. Mesut Özil had inlett den andra halvleken med att göra 4-0 till Tyskland men 1-4 i den 62:a minuten tände det svenska hoppet.

"JAG VET INTE OM DET GÅR ATT FÖRKLARA"

Kim Källström och Alexander Kacaniklic blev inbytta den andra halvleken och Källström låg bakom Sveriges två första mål. Först spelade han fram Ibrahimovic och sedan stod han för passningen som ledde till att Mikael Lustig kunde få in 2-4 mellan benen på Manuel Neuer. Sverige hade fått Tyskland att darra.

- Jag vet inte om det går att förklara, det var 11 andra spelare som kom ut till den andra halvleken. Vi var för fega i den första halvleken men i den andra spelade vi på ett helt annat sätt.

3-4 kom med under kvartem kvar och det var den andra inhopparen som låg bakom det. Fulhams Alexander Kacaniklic tog sig fram på sin kant och spelade in längs gräset till Johan Elmander. Den rutinerade anfallaren gjorde inga misstag och borrade in reduceringen vid den bortre stolpen.

Tobias Sana fick landslagsdebutera med tio minuter kvar och var nära att få in kvitteringen bara fem minuter senare. Med öppet mål från en bit ut sköt han högt över - och fick en rejäl utskällning av Kim Källström som ville få passningen. Det var nog extra skönt för just Sana när Elm tryckte in 4-4 i matchens sista minut.

- Det är otroligt många känslor. Just nu känner jag bara stolthet över vad spelarna har gjort. Vi sa att vi skulle visa moral i halvtid och vilken jävla moral de visade, säger förbundskaptenen Erik Hamrén till Kanal 5 direkt efter matchen.

TYSKLAND KÖRDE ÖVER SVERIGE

Efter åtta minuters spel gjorde Miroslav Klose 1-0 för Tyskland. Sverige lyckades inte stå emot den tyska anstormningen och mardrömstarten var ett faktum - och fortsatte.

Bara några minuter senare ökade den evige målskytten Klose på Tysklands ledning - återigen efter att ett vacker tyskt passningspel sågat sig igenom det svenska försvaret.

Per Mertesacker gjorde 3-0 innan halvtid och så var läget när spelarna gick till vila. När Mesut Özil sedan gjorde 4-0 i den 56:e minuten kändes det helt avgjort. Men, ni vet vad som hände sen.

Oskar Bernövall - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×