Zlatan Ibrahimovic Sverige Kazakstan - Scanpix
 
Fotboll > VM-kval 2014

Spelarna förstår publikens missnöje: "Konstigt annars..."

Spelarna förstår publikens missnöje: "Konstigt annars..."

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 12/09/2012 kl 07:55
MALMÖ. Publiken på Swedbank Stadion vädrade sitt missnöje när Sverige inledde VM-kvalet mot Kazakstan. De flesta spelarna har full förståelse.
 

2-0 i kvalpremiären mot Kazakstan inför en stundtals missnöjd publik på Swedbank Stadion i Malmö. Förbundskaptenen Erik Hamrén tycker publikens burop var "orättvist när spelarna verkligen fajtades".

- Vi försöker, men har ingen bra dag på jobbet, säger han.

De flesta spelarna förstår dock publikens missbehag.

- Det är tråkigt så klart, men som spelare förstår jag dem. I dag var det en sådan match, vi fick lite felpassningar, lite feltouchar. De vill att vi ska gå framåt, man vill alltid skapa fler chanser och fler mål, men ibland blir det så här. Det finns inte så mycket att ta med förutom de tre poängen, menar 2-0-skytten Marcus Berg.

Högerbacken Mikael Lustig lägger ut texten:

- Senast vi var här vann vi med 7-0. Folk tror väl att San Marino och Kazakstan är ungefär jämbördiga. Men hade jag gått hit och tittat hade jag också velat att vi skulle vinna med lite fler bollar och vara lite bättre.

- Hade de inte visat missnöje så hade man nästan tyckt det var konstigt. Vi är inte heller nöjda med tanke på hur mycket vi slarvade. Absolut ska vi kunna ta att de är missnöjda, säger han.

Målvakten Andreas Isaksson hade en sysslolös dag på jobbet och var kanske den som allra bäst kunde hänga med i publikens göranden.

- Det är aldrig bra när de buar, men samtidigt fanns det andra perioder när de var väldigt bra. Det är inget vi kan göra något åt, det är bara att köra på och försöka spela bra fotboll, säger Isaksson.

Även Malmöfansens favorit tycker publiken hade all rätt att kräva mer.

-  Jag har full förståelse. Normalt vill man se många mål när man kommer till en fotbollsmatch. Man försöker ge allt till publiken när de kommer. Det är inte billigt att komma och se en match, säger Zlatan Ibrahimovic.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×