Fredrik Reinfeldt - Eurosport
 
Fotboll > VM-kval 2014 > Reinfeldt lyrisk

Reinfeldt lyrisk efter Sveriges vändning

Reinfeldt lyrisk efter Sveriges vändning

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 16/10/2012 kl 23:44
"En av de mest historiska bedrifter vi sett", sade en lyrisk statsminister Fredrik Reinfeldt, som fick se Sverige hämta upp fyra måls underläge på Olympiastadion - i sällskap med Tysklands förbundskansler Angela Merkel
 

Reinfeldt gick runt som, mycket olikt honom, en boxare som just vunnit på knockout efter matchen Olympiastadions innerplan. En bit därifrån skrek de svenska fansen sig hesa.

Han hävdade att det var som när man vinner val, man vinner inte förrän på slutet.

- Helt osannolikt, de var både uträknade och utspelade. Men de kom igen med hög effektivitet och kämpaanda, säger Reinfeldt till TT efteråt.

- Jag vet inte om det har hänt tidigare att Tyskland har tappat fyra mål på en halvlek på Olympiastadion i Berlin.

Jag vet inte om det ens har hänt förut, sade Reinfeldt som i första halvlek fick se sin värd bli allt gladare när det tyska lokomotivet ångade på.

Hade du gett upp?
- Nej, jag är ju Djurgårdare, så jag vet vad det säger att lida en stund och ändå hoppas på en vändning. Vi såg redan vid 4-2 att det blev en tändning och de sprang på allt.

Tyskarna hade svårt att tända om helt enkelt.

Vad sa Angela Merkel?
- Hahaha, hon är väldigt storsint. Vid första målet sa hon att ja, något mål kan ni väl ändå få. Hon höll väldigt god min och gratulerade väldigt mycket till att vi hade utjämnat.

TT

Kommentarsfunktionen inte tillgänglig här