Pierre Bengtsson - Scanpix
 
Fotboll > VM-kval 2014

Blixtinkallade Bengtsson redo: "Nu hoppas jag på spel"

Blixtinkallade Bengtsson redo: "Nu hoppas jag på spel"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 05/09/2012 kl 14:16
HELSINGBORG. Skador och frågetecken kring formen. Då ser en blixtinkallad och formtoppad Pierre Bengtsson en öppning i landslaget. "Nu när jag är här så hoppas jag att jag får spela", säger han till eurosport.se.
 

I går fick Pierre Bengtsson beskedet. "Du ska vara med i landslaget." Vänsterbacken lämnade Köpenhamn och på onsdagen tränade han för fullt med blågult. Skadan på Martin Olsson har öppnat upp en plats i truppen och rent utav i laget. Behrang Safarai är i dagsläget den främste konkurrenten och denne är knappast något självklar alternativ för förbundskapten Erik Hamrén sett till tidigare.

- Ja, jag vet inte. Det är väl inte helt givet vem som ska spela. Det är väl dagsform som avgör också så man får väl se. Men jag har väl inte den största rutinen från landslagsspel, men man får väl se vilken form spelarna är i, säger Bengtsson.

Själv säger han att han känner sig mycket stark efter en lite tyngre tid i klubblaget FC Köpenhamn.

- Ja, det har varit lite upp och ner. Varit på bänken en del också och jag har kämpat mig tillbaka och fått spela. Det är något jag har kommit starkare ur tror jag och jag har lärt mig något av det också. Jag känner ändå att jag har utvecklats. Jag har spelat min bästa fotboll nu på slutet.

Sedan costa ricanen Bryan Oviedo lämnat för Everton tycks det nu som om Bengtsson har cementerat sin plats i det danska storlagets startelva, men själv tar han inget för givet.

- Nu känns det som om jag har tagit i platsen. Men man vet aldrig. I FCK handlar det om att leverera hela tiden och vi har alltid två bra spelare på varje position.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×