Eurosport
 Fleche WallonneTitta nu 
 
 
 
Fotboll - VM-kval 2014

Lättare träning för skadad Olsson: "Smällen tog illa"

Jonas Olsson är revbensskadad och tvingades träna lite lättare vid landslagets tisdagssamling. "Skador på det här stället brukar ge en ganska stark smärta, men funktionellt är det sällan några problem", säger landslagsbacken till eurosport.se.

 
Olsson revbensskadad - Fotboll - VM-kval 2014Scanpix
 

På fredag VM-kvalar Sverige mot Färöarna och dit är det tre dagar. Jonas Olsson upplever kraftig smärta i bröstkorgen, men tror ändå inte att hans medverkan är i farozonen.

- Skulle det behövas kan man bedöva smärtan på olika sätt. Dessutom känner jag att det blir bättre och bättre dag för dag, säger Olsson.

West Bromwich-försvararen fick smällen för tre dagar sedan, i samband med senaste ligamatchen.

- Det var en långboll som kom studsande och jag kom helt fel, missbedömde. Då tänkte jag att jag skulle ta den med handen och ta en varning. Jag hoppade och sträckte upp handen, men samtidigt fick jag en smäll i sidan. Det var i ett ytterläge och det var nog därför som smällen tog lite värre.

- Jag undvek varning i alla fall och fick frispark istället.

Men det är bara en blödning - ingen spricka?

- Jag har inte röntgat, men smällen var inte tillräckligt brutal för att det skulle vara någon större fara.

Av de övriga spelarna var samtliga i träning under tisdagen, förutom Johan Elmander, som står över mot Färöarna, samt Zlatan Ibrahimovic och Adam Johansson som ansluter senare.

eurosport.se

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil