STOCKHOLM 2011-03-29 Sveriges Mikael Lustig gör 1-0 under tisdagens EM-kvalmatch i fotboll mellan Sverige och Moldavien på Råsunda fotbollsstadion i Stockholm. - Scanpix
 
Fotboll > VM-kval 2014

Ingen fara med Mikael Lustig

Ingen fara med Mikael Lustig

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 06/09/2012 kl 23:20
HELSINGBORG. Äntligen tillbaka i landslaget. Då blev Mikael Lustig skadad. "Jag tror inte det ska vara någon fara", säger han.
 

Han petades mot Brasilien, men efter att ha fått speltid i klubblaget Celtic var Mikael Lustig tillbaka i svenska landslaget när det var dags för VM-kvalgenrep mot Kina. Men det blev inte mer än 20 minuters speltid för högerbacken. När Lustig sprang på en crossboll från Zlatan Ibrahimovic skadade han sin högerfot.

- Jag trampade igenom, eller trampade snett med högerfoten. Jag har haft problem med den länge. Jag har tejpat och så så det är ingen nytt, säger han.
 
Tungt för Lustig som ju alltså var tillbaka i landslaget igen och nu såg en match i vilken han hade kunnat göra ordentligt avtryck.

- Det är klart att man vill spela. Det var en matchbild som passade mig. Vi började piggt och det var en match där man fick anfalla mycket så det är lite surt att man var tvungen att kliva av så tidigt.
 
När Lustig tvingades kliva av fick Adam Johansson göra comeback i landslaget.

- Jag tycker att jag gör en helt okej insats. Jag gjorde det jag kunde. Känns skönt att spela när jag ändå kom hit för två dagar sedan med tidsomställningen och allt, säger han.
 
Mycket talar dock för att det blir Lustig när VM-kvalet startar mot Kazakstan på tisdag. Celtic-spelaren trodde åtminstone själv att han ska kunna spela om Erik Hamrén bara vill.

- Det känns ganska okej. Jag hade nog kunnat kriga på längre. Det gjorde ont, det gjorde det, men det ska nog inte vara någon fara, säger han.
 
Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×