GÖTEBORG 2012-05-29 Lars Lagerbäck, förbundskapten för det isländska fotbollslandslaget vid tisdagens träning på Gamla Ullevi i Göteborg inför träningslandskampen mot Sverige i morgon onsdag. - Scanpix
 
Fotboll > VM-kval 2014

Kvalkungen Lagerbäck fick jubla - Island slog Norge

Kvalkungen Lagerbäck fick jubla - Island slog Norge

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 07/09/2012 kl 22:48
På väg mot sitt tredje VM? Ja, kanske. Lars Lagerbäck fick i alla fall en perfekt start på VM-kvalet med sitt nya fotbollsland, Island, som slog Norge med 2-0.
 

Island, under ledning av svenske Lars Lagerbäck fick en perfekt start på VM-kvalet när det blev seger med 2-0 hemma mot Norge i Reykjavik. Islänningarna tog ledningen i den 21:

a minuten genom förre Djurgårdsspelaren Kari Arnason som var sist på bollen efter en rörig situation i det norska straffområdet.

Island var starkt hela matchen och försvarade sig bra när Norge försökte trycka på i andra halvlek, norrmännen kom inte närmare än ett offsidemål efter 74 minuter.

I stället var det Island som avgjorde matchen i den 80:e minuten när Alfred Finnbogason, inbytt i 71:a, blev fri från mittlinjen efter en misslyckad norsk offsidefälla.

Finnbogason, som var så lyckad i Helsingborg, var iskall och satte enkelt 2-0 bakom Espen Bugge Pettersen.

Det är vanskligt att värdera styrkan på VM-kvalgrupperna så här tidigt. Men Albanien, Cypern, Schweiz och Slovenien ser inte ut som lag som borde skrämma Lars Lagerbäck allt för mycket. Albanien hemmaslog Cypern med 3-1 medan Schweiz vann med 2-0 borta mot Slovenien. Kanske kan Lagerbäck ta sig till sitt tredje VM som förbundskapten efter att tidigare ha basat för Sverige och Nigeria?

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×