Eurosport
 Snooker-VMTitta nu 
 
 
Fotboll - VM-kval 2014

Kvalkungen Lagerbäck fick jubla - Island slog Norge

På väg mot sitt tredje VM? Ja, kanske. Lars Lagerbäck fick i alla fall en perfekt start på VM-kvalet med sitt nya fotbollsland, Island, som slog Norge med 2-0.

 
Lagerbäck fick jubla - Fotboll - VM-kval 2014Scanpix
 

Island, under ledning av svenske Lars Lagerbäck fick en perfekt start på VM-kvalet när det blev seger med 2-0 hemma mot Norge i Reykjavik. Islänningarna tog ledningen i den 21:

a minuten genom förre Djurgårdsspelaren Kari Arnason som var sist på bollen efter en rörig situation i det norska straffområdet.

Island var starkt hela matchen och försvarade sig bra när Norge försökte trycka på i andra halvlek, norrmännen kom inte närmare än ett offsidemål efter 74 minuter.

I stället var det Island som avgjorde matchen i den 80:e minuten när Alfred Finnbogason, inbytt i 71:a, blev fri från mittlinjen efter en misslyckad norsk offsidefälla.

Finnbogason, som var så lyckad i Helsingborg, var iskall och satte enkelt 2-0 bakom Espen Bugge Pettersen.

Det är vanskligt att värdera styrkan på VM-kvalgrupperna så här tidigt. Men Albanien, Cypern, Schweiz och Slovenien ser inte ut som lag som borde skrämma Lars Lagerbäck allt för mycket. Albanien hemmaslog Cypern med 3-1 medan Schweiz vann med 2-0 borta mot Slovenien. Kanske kan Lagerbäck ta sig till sitt tredje VM som förbundskapten efter att tidigare ha basat för Sverige och Nigeria?

TT

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil