Kazakhstan's Tanat Nusserbayev (front R) vies with Ireland’s Sean St Ledger (front L) during their FIFA 2014 World Cup qualifying match in Astana - Eurosport
 
Fotboll > VM-kval 2014

Kazakstan nära dunderskräll mot Irland

Kazakstan nära dunderskräll mot Irland

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 07/09/2012 kl 22:56
Kazakstan var på väg mot en skrällseger i första VM-kvalmatchen i fotboll mot Irland. Men irländarna vände och vann med 2-1 efter mål i 89:e och 90:e minuten. Sverige möter Kazakstan på tisdag.
 

I Hannover mötte Tyskland det svagaste laget på förhand, Färöarna. Men det dröjde nästan en halvtimme innan tyskarna fick hål på ö-landet. Mario Götze satte 1-0 som stod sig halvleken ut. Färöarna hade inga större farligheter. De fick en hörna, men då kontrade Tyskland. Ett anfall som Real Madrids Mesut Özil avslutade snyggt i mål på volley.

Özil gjorde sedan även 3-0, som blev slutresultatet.

Gruppens andra match blev desto mer dramatisk.

Kazakstan var på väg mot en skrällseger hemma mot Irland.

Kairat Nurdauletov nickade in ledningsmålet i 37:e minuten, och det såg ut att räcka. Men i 89:e minuten revs Robbie Keane ned i straffområdet och domaren blåste straff. Keane tog själv hand om straffen och sköt stenhårt in kvitteringen. Just då var irländarna säkerligen nöjda med en poäng. Men inhopparen Kevin Doyle drog sedan till på volley på tilläggstid och plötsligt var det 2-1 till irländarna.

Förlust för Kazakstan, men ändå en väckarklocka för de svenskar som har tvivlat på den kommande VM-kvalmotståndaren.

Sverige möter Kazakstan i Malmö tisdag.

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×