Sverige startelva mot Kina träningslandskamp 2012 i Helsingborg - Scanpix
 
Fotboll > VM-kval 2014

Landslagsstjärnorna: "Förstår inte att så lite folk kommer hit"

Landslagsstjärnorna: "Förstår inte att så lite folk kommer hit"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 06/09/2012 kl 23:23
HELSINGBORG. Ett halvtomt och tyst Olympia vinkade Sverige farväl när resan mot Brasilien 2014 nu börjar. Landslagsstjärnorna var besvikna efteråt. "När man har en landskamp ska man kunna gå och kolla och inte bara sitta framför tv:n", säger Johan Elmander.
 

Nej, det var ingen publikfest när Sverige tog emot Kina i genrepet inför det som sedan väntar, VM-kvalet, som startar mot Kazakstan i Malmö på tisdag. Albin Ekdal, som hoppade in i halvtid och därmed registrerades för sin blott andra landskamp, var inte särskilt imponerad.

- Jag förstår inte att det kommer så lite folk till en landskamp. Faktist. Jag tycker att det är märkligt, och tråkigt och dåligt. Svenskar är väl inte kända för att skrika ihjäl sig, men ett fullsatt Olympia är väl det minsta man kan begära när ett landslag kommer, säger han.
 
Sveriges ende målskytt, Johan Elmander, fyllde i kritiken ytterligare.

- Det var lite svårt att tända till när det var ganska dött på läktarna. Jag vet inte. Att det var 9 000 där stod det, men det tror jag verkligen inte att det var. Det lät som om det var 20 kanske.

- Det är tråkigt när det är en landskamp. Vi har inte spelat här på många år. Då ska man kunna bjuda till lite bättre tycker jag, säger han.
 
Är du förvånad över att det inte kom fler?
- Ja, det är jag verkligen. Det är lite synd. Vi har våra bästa spelare här. Då tycker jag att när man har en landskamp här så ska man kunna gå och kolla på den och inte bara sitta framför tv:n.
 
Adam Johansson fick göra ett tidigt inhopp på högerbacken när Mikael Lustig skadade sin högerfot.

- Det var väl lite klent. Jag trodde nog att det skulle vara fullt.
 
ZLATAN: "HÄR BOR EN ANNAN KUNG"
Zlatan Ibrahimovic hade ingen bra förklaring till att publiken till så stora delar stannade hemma, men han hade ett förslag på vem som möjligen kan veta.

- Nä, det är första gången vi spelar i Helsingborg. Jag känner inte Helsingborg på det sättet. Här bor det en annan kung och det är Henrik Larsson. Ni får fråga honom.
 
Mikael Lustig å sin sida hade gärna sett att landskampen hade gått någon annstans.

- Såklart att jag trodde att det skulle bli fullt. Men det är en träningsmatch mot Kina. Jag vet inte hur mycket det drar. Hade vi varit något annat ställe. Falkenberg eller uppe i Norrland så hade det nog dragit fulla hus.
 
Varför kom det så få tror du?
- Jag vet inte. De kanske är mätta efter SM-guldet förra året. Jag har inte en aning, men det var glest, det var det.
 
"RÄTT SKÖNT"
En spelare gick emot strömmen och tyckte att det var rätt skönt att det var så pass tyst på läktarna att vi på läktarplats kunde höra vad spelarna sa till varandra på planen.

- Det är rätt skönt att man hör vad man säger, annars är det jobbigt att snacka. Nä, men det är faktiskt det ibland när man spelar riktigt tuffa derbyn och så där, då hör man inte varandra. Då blir det mer att man får tänka själv, säger Pontus Wernbloom.
 
Men så lägger han till.

- Sedan är det klart man hellre spelar sådana matcher, för hetsiga matcher gillar jag.
 
Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×