Eurosport
 Snooker-VMTitta nu 
 
 
Fotboll - VM-kval 2014

Källström och Svensson bänkas - Holmén och Elm från start

Erik Hamrén har släppt sin startelva inför kvällens VM-kvalmatch borta mot Tyskland. Samuel Holmén startar på mittfältet, medan Kim Källström, Anders Svensson och Christian Wilhelmsson börjar på bänken.

 
Holmén startar - Källström och Svensson på bänken - Fotboll - VM-kval 2014Eurosport
 

Totalt gör den svenske förbundskaptenen Erik Hamrén fyra ändringar i startelvan jämfört med förra matchen, Färöarna på bortaplan.

Här är startelvan: Andreas Isaksson - Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Jonas Olsson, Behrang Safari - Pontus Wernbloom, Rasmus Elm - Sebastian Larsson, Zlatan Ibrahimovic, Samuel Holmén - Johan Elmander.

Rutinerade Kim Källström och Christian Wilhelmsson, båda startspelare mot Färöarna, sitter liksom Anders Svensson inledningsvis på bänken. Rasmus Elm gör Pontus Wernbloom sällskap på innermittfältet, på Källströms bekostnad.

Hamréns högra hand Marcus Allbäck motiverar valet av paret Elm-Wernbloom, ett i sammanhanget relativt orutinerat innermittfält:

- Det är väl sant, men de har stor rutin med att spela tillsammans. De har spelat ihop både i Holland, och nu i Ryssland. Det känner vi, att den konstellationen funkar bäst i dag.

"KÄNNS JÄTTEBRA MED JÄTTEBRA SAFARI"

Att Wilhelmsson petas till förmån för Samuel Holmén kommenteras inte direkt av landslagsledningen, som dock betonar vikten av defensiv balans.

Behrang Safaris återkomst på vänsterbackspositionen beror på Martin Olssons magsjuka:

- Martin (Olsson) har varit dålig här med sin mage. Han har varit kass, det går inte, men "Berra" har sett jättebra ut på sistone, så det känns jättebra att han bara går rakt in och tar den platsen, säger Allbäck.

Slutligen har Hamrén, inte oväntat, ersatt Mathias Ranégie med Johan Elmander på topp. Elmander åkte inte med till Färöarna eftersom han skulle rehabiltera en krånglande fot.

Matchen i Berlin har avspark klockan 20.45 och livekommenteras på eurosport.se.

eurosport.se

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil