STOCKHOLM 20111008 Anders Svensson och förbundskaptenen Erik Hamrén under lördagens träning inför EM-kvalmatchen mot Holland på tisdag - Scanpix
 
Fotboll > VM-kval 2014

Hamrén om Svensson: "Kan väl ha en annan uppfattning"

Hamrén om Svensson: "Kan väl ha en annan uppfattning"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 07/09/2012 kl 13:49
MALMÖ. Anders Svensson ställdes över mot Kina och funderar på att sluta i landslaget. och lämna plats för en yngre spelare. "Det kan väl vara en klok uppfattning. Jag kan väl ha en annan uppfattning", säger förbundskapten Erik Hamrén.
 

Det var efter tisdagens träningslandskamp i Helsingborg som Erik Hamrén fick en fråga om huruvida Anders Svensson verkligen blivit sämre på de två månader som gått sedan EM-slutspelet då han gjorde ett starkt mästerskap.

- Två månader kan vara lång tid i fotboll. Du har spelat själv, två månader kan gå fort. Man får ha respekt för tidens tand. Anders tillför mycket till det här laget. Han coachar de här yngre spelarna, precis som han gjort under alla januariturnéer. Han tar ett stort ansvar och accepterar sin roll. Om jag inte tycker att han ska spela från start så accepterar han det. Vi har ett par som kan bli riktigt, riktigt bra och ska ta över så småningom. Jag är jätteglad att Anders vill köra på ett tag till även om han just nu inte har en säker, ordinarie plats, sa förbundskaptenen då.

Anders Svensson själv var inte särskilt nöjd med uttalandet och pratade efteråt om att sluta i landslaget snarare än att vara ett fjärdealternativ.

- Vi får se på tisdag hur han tänker. Men känner Erik att han har Rasmus, Pontus och Kim (Källström) framför mig så är det bättre att fjärdealternativet är en ung framtidsman, då är det ingen idé för mig att fortsätta, sa han till Sportbladet efter matchen.

"KLART HAN INTE BLIVIT SÄMRE"

Dagen efter var Svenssons och Hamréns uttalande det stora diskussionsämnet och såväl Albin Ekdal som Pontus Wernbloom fick frågor om vad de tyckte.

- Jag vet inte inte riktigt hur mycket ni har vinklat hans uttalande, men det är klart att han inte har blivit sämre efter EM. Så mycket kan man säga. Det är fortfarande en väldigt duktig fotbollsspelare som har gjort väldigt mycket för det svenska landslaget, säger Ekdal.

- Då är jag också två månader sämre. Jag börjar också bli gammal, säger Wernbloom med ett leende.

Förbundskapten Erik Hamrén ville efteråt inte gå med på att han sagt att Anders Svensson har blivit en sämre spelare på två månader.

- Jag har aldrig sagt att han har blivit sämre på två månader. Jag fick en fråga om det kan hända mycket på två månader. Ja, det kan hända mycket på två månader sa jag. Det är vad jag har sagt. Om jag tycker någon spelare blir sämre så tar jag det med spelaren själv.

Anders sa ju att om han ska vara ett fjärdealternativ i landslaget så tycker han inte att det är någon idé att han ska vara med. Då tycker han att man ska ha en yngre kille där istället. Hur reagerar du på det?

- Nej, jag reagerar inte. Jag och Anders har snackats vid här på morgonen. Det kan väl vara en klok uppfattning. Jag kan väl ha en annan uppfattning, men det finns många olika uppfattningar hur man tolkar saker och ting, säegr Hamrén.

- Vi hade ett snack på tisdagskvällen hur saker och ting är. Jag tycker, som jag sa i går när jag försökte visa hur mycket jag uppskattar honom, att vi har mycket som vi tycker likadant. Han tycker att han tillför laget mycket fast han inte spelar. Det tycker jag också.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×