Hamrén - Eurosport
 
Fotboll > VM-kval 2014

Erik Hamrén höll brandtal: Tillsammans är vi jävligt starka

Erik Hamrén höll brandtal: Tillsammans är vi jävligt starka

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 02/10/2012 kl 17:51
Tillsammans är vi starka, tillsammans är vi JÄVLIGT starka", sa Sveriges förbundskapten Erik Hamrén i ett brandtal till svenska folket.
 

Innan förbundskaptenen Erik Hamrén presenterade VM-kvaltruppen till matcherna mot Färöarna och Tyskland passade han på att hålla ett brandtal till de svenska fansen.

Här är talet i sin helhet:

"Jag tänkte passa på, det är inte alltid man får chansen att snacka. Det är sex kanaler som sänder direkt så jag tänkte passa på att vända mig direkt till de fotbollsfansen och supportrarna som tittar på det här.

Svenska fotbollsförbundet har en målsättning med a-landslaget och det är att vi ska ta oss till varje EM- och VM-slutspel. Det är en tuff utmaning för ett litet fotbollsland som Sverige.

Men min tro är att vi kan göra det. Min dröm är att vi ska ta en medalj i ett av de här slutspelen. Och jag tror att det är möjligt. En del kallar mig naiv för min tro och för min dröm. Och jag får väl leva med det då.

Min ambition, det är att vi ska nå de här resultaten, att nå den här målsättningen, genom att spela så underhållande, positiv och offensiv fotboll som möjligt. En del tycker att det är fel att jag har den ambitionen, bland annat får jag kritik för att vi inte är tillräkligt bra defensivt. Vi jämförs ofta med hur det var innan jag kom som förbundskapten - att vi släpper in fler mål nu än tidigare.

Ja, vi släpper in fler mål än tidigare och det är en sak som vi självklart jobbar för att bli bättre på. Men som ni alla fans vet, så är det inte bara antal insläppta mål som räknas i en fotbollsmatch, utan det är även antal gjorda mål. Och vi gör fler mål nu än tidigare. Och vi jobbar hårt för att bli ännu bättre på det - och göra ännu fler mål.

Men det som är viktigast, det som jag sa i inledningen, det är att vi når resultat och att vi tar poäng. Och vi tar fler poäng än tidigare. Så vi kommer att fortsätta försöka nå resultat med vårt sätt att spela. Vi kommer att fortsätta spela en så positiv och offensiv fotboll som möjligt.

MEN, som ni alla vet där ute, ibland spelar vi bra och vinner inte. England, senaste i EM, tycker jag är ett bra exempel på det. Ibland spelar vi inte som vi önskar, men vinner. Finland borta i EM-kvalet spelade vi inte så bra varken offensivt eller defensivt, men lyckades vinna. Kazakstan senast: En stabil match där vår defensiv fungerade riktigt bra, men offensiven inte som vi önskar.

Ibland spelar vi bra och vinner som vi önskar. Finland och Holland hemma i EM-kvalet och Frankrike senast i EM. Men det jag vill tala om för er är att oavsett prestation för dagen så gör vi ALLT vi kan för att vinna matchen.

Ni svenska fans, ni fotbollssupportrar, var fantastiskt bra i EM-kvalet. Ni stöttade oss varje, varje match och det kände vi grymt er stöttning.

Ni svenska fans, svenska supportrar var ENORMA i EM-slutspelet. Ni stöttade oss i motgång i de två tunga förlusterna vi fick i början av EM och tillsammans fick vi då tillsammans en fantastisk match mot Frankrike. Ni stöttade oss då också, trots förlusterna och tillsammans fick vi en upplevelse som, i alla fall hos mig, kommer sitta kvar så länge jag lever.

Vi behöver ert stöd nu i VM-kvalet. I medgång, i motgång, behöver vi ert stöd. Tillsammans är vi starka, tillsammans är vi JÄVLIGT starka."

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×