Zlatan Ibrahimovic Sverige mot Färöarna VM-kval 2012 - Scanpix
 
Fotboll > VM-kval 2014

Sverige nära superfiasko - Zlatan avgjorde mot Färöarna

Sverige nära superfiasko - Zlatan avgjorde mot Färöarna

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 12/10/2012 kl 20:57
Han avlossade kanonen tre gånger, men det var med en petning som Zlatan Ibrahimovic räddade Sverige från fiaskot mot Färöarna.
 

Förbundskapten Erik Hamrén hade varnat för att det skulle bli tufft borta mot Färöarna, men inte ens han hade kunnat ana att det skulle bli så svårt som det blev. Sverige tog visserligen tag i spelet i inledningen av matchen, men man hade svårt att skapa några riktigt heta chanser. Ett par nickar i svåra lägen för Mathias Ranégie var det närmaste man kom. Fram till dess att Zlatan Ibrahimovic tog tag i det. Två jätteskott utifrån tvingade Gunnar Nielsen i hemmamålet till ett par prakträddningar.

Hemmalaget växte med det oavgjorda resultet och när lagen gick till halvtidsvila var det 0-0 och det var rättvist. Färingarna hotade hela tiden med långa bollar och kamp och det kändes som om en fast situation skulle kunna ge utdelning ohc det var precis var som hände. På ett långt inkast nickade Jonas Olsson itnte bättre än att Rogvi Baldvinsson kunde skjuta 1-0 för Färöarna.

Sverige var chockat, men inte handlingsförlamat. Förbundskaptenen Erik Hamrén reagerade genom att plocka ut Kim Källström samt Christian Wilhelmsson och sätta in Anders Svensson och Alexander Kacaniklic.

Dubbeländringen gav avsedd effekt. Bara två minuter efter bytena var Svensson delaktig i förarbetet till Fulham-mittfältaren Alexander Kacaniklics 1-1-mål. Den avgörande passningen kom från Ibrahimovic.

- Det var en bra boll av Zlatan och sedan tog jag den på ett tillslag med högern i bortre, säger målskytten till TV4 Sport.

Målet lyfte Sverige som tog tag i matchen och med en kvart kvar att spela kunde sedan Zlatan Ibrahimovic trycka in Sveriges vändningsmål och slutresultatet 2-1. Med betoning på trycka in bollen. På en fin skarv från Pontus Wernbloom sprang han sig fri, men istället för att skjuta hårt petade Paris Saint Germain-anfallaren bollen under Nielsen innan han kämpade in den i mål.

- Känns lite som om Zlatans mål symboliserar hela matchen. Det studsar lite hit och dit och till slut får vi tackla in den och det är också ett sätt att vinna. Så vi har börjat kvalet med två spelmässigt kanske inte de bästa matcherna, men vi har i alla fall sex poäng och det kan vi jobba vidare med, säger Kim Källström till TV4 Sport.

Ja, det här var en uppföljning av matchen mot Kazakstan för en månad sedan. Den slutade 2-0.

På tisdag spelar Sverige nästa match - borta mot Tyskland.

- Det är en helt annan typ av fotbollsmatch. Då får vi plocka fram lite andra verktyg ur verktygslådan. Helt plötsligt kommer vi säkert få försvara oss lite mer och jobba lite med kontringsfotboll och det har vi visat att vi klarar av, säger Kim Källström.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×