Erik Hamrén - Scanpix
 
Artikel
kommentarer
Fotboll > VM-kval 2014

Hamrén: Vi var oroliga - det smittade av sig

Hamrén: Vi var oroliga - det smittade av sig

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 12/10/2012 kl 21:43
Det var inte vackert. Men det blev till sist tre svenska poäng. "Otroligt skönt", säger förbundskaptenen Erik Hamrén efter 2-1 mot Färöarna.

Det var en lättad Erik Hamrén som pratade med TV4 efter 2-1-segern mot Färöarna.

- Enormt. Tre poäng är otroligt viktigt om vi ska vara med och slåss om resan till Brasilien, säger förbundskaptenen.

Färöarna chockade Sverige genom att göra 1-0 drygt tio minuter in i den andra halvleken. Ett ologiskt mål, menar Erik Hamrén.

- Jag pratade om det i pausen, att vi var lite för fega. Vi började andra halvleken betydligt bättre än den första. Därför kom deras mål som en riktig kalldusch.

- Det kändes bra innan. Vi hade en bra träning igår, men det kändes i första halvleken att vi var oroliga. Det smittade av sig.

Ett dubbelbyte efter baklängesmålet fick fart på Blågult. Alexander Kacaniklic och Anders Svensson ersatte Christian Wilhelmsson och Kim Källström. Ett par minuter senare gjorde just Kacaniklic 1-1-målet.

- Vi hade diskuterat det redan i paus. Men som helhet, som lag, fungerade vi inte i första. Både Anders och Alex gjorde det väldigt bra när de kom in.

- En fin passning av Zlatan och att få sätta den var väldigt, väldigt viktigt, kommenterar Hamrén kvitteringsmålet signerat Kacaniklic.

Sverige kunde tillsist vända underläge till seger efter att Zlatan Ibrahimovic tråcklat in 2-1.

- Otroligt skönt att kunna vända och ta med oss de tre poängen, säger Hamrén.

Härnäst väntar Tyskland på Olympiastadion i Berlin. Trots den svaga prestationen mot Kazakstan är förbundskaptenen optimistisk.

- Det är andra förutsättningar. Jag skulle vilja jämföra med EM-kvalet. Då gjorde vi en svag insats mot Finland, där vi vann med 2-1 med hjärtat i halsgropen, och vann fyra-fem dagar senare mot Holland.

- Jag hoppas på något liknande nu.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

 

kommentarer