STOCKHOLM 20120902 : Celso Borges gör 2-1 till AIK på övertid i allsvenska matchen mellan AIK och Helsingborgs IF på Råsunda. - Scanpix
 
Fotboll

AIK:s hjälte: "Vi tror hela tiden"

AIK:s hjälte: "Vi tror hela tiden"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 02/09/2012 kl 19:06
AIK fortsätter sin jakt på SM-guld. Celso Borges sköt de svartgula till en 2-1-seger på övertid. "Vi tror hela tiden", säger han med ett leende.
 

Efter "miraklet i Moskva" tänkte sig AIK en fest på Råsunda mot Helsingborgs IF. Det började dock illa. AIK hade problem med Helsingborgs snabba omställningar och David Accam inte minst. Redan i den nionde minuten hade nyförvärvet gett de regerande mästarna ledningen sedan han lurat Niklas Backman.

- Vi är inte alls nöjda med vårt försvarsspel i första halvlek. Vi tappade bollen enkelt på mitten och sedan fick de sätta enkla bollar. Vi står helt fel. Men det är väl i stort sett det vi snackar om i pausen och i andra skapar de ingenting i stort sett, säger Backman.

Det kunde, och borde, dock ha varit 0-2 i halvtid sedan just Accam rundat Ivan Turina och skjutit mot det tomma målet. Per Karlsson kastade sig och fick undan bollen. Domarna såg inte att den var inne, vilket den var. HIF fick aldrig sitt mål och AIK fick en livlina. Den tog man vara på.

Hemmalaget blev än mer offensivt under de avslutande 45 minuterna och det gav utdelning. Hemmalaget skapade ett stort tryck mot gästerna och lyckades vända. Det började med att den numera vane målskytten, högerbacken, Martin Lorentzson tryckte in 1-1 från nära håll med en kvart kvar att spela.

- Det var en hörna som Henok kommer upp på, rätt omarkerade tror jag. Målvakten gör en bra räddning och sedan blir det retur och den kommer ut till mig och jag stod rätt igen, säger han.

AIK hade då alltså bytt in Henok Goitom som spelade på topp med Kwame Karikari. Dessutom befann sig inlånade Mohamed Bangura som spelat från start. AIK:s offensiva förstärkningar imponerar på Celso Borges.

- De är fantastiska. De kommer att lyfta laget till en annan nivå, tror jag. Killarna som har spelat där innan har varit fantastiska och de här är det också så vi har massor av bra spelare i truppen och det betyder att laget blir ett steg bättre. Alla har tagit ett kliv uppåt, säger han.

Segermålet skulle dock dröja. TIll den 92:a minuten när Celso Borges slog till.

- Det var ett bra anfall av oss. vi kombinerade bra och sedan tror jag att Mohamed fintade och fintade och sedan sköt han. Bollen studsade lite och där var jag. Skottet gick på mål och det gick in. Så jag tycker att det var bra spelat av alla. Vi gav extra mycket idag så det var bra, säger segerskytten och bekräftar att man fortfarande drömmer om guld.

- Vi tror hela tiden. Man får inte sluta tro.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×