Neymar Brazil - AFP
 
Fotboll > Träningsmatcher - landslag

Neymar i Sverige: Ett stort nöje att spela mot ”Ibra”

Neymar i Sverige: Ett stort nöje att spela mot ”Ibra”

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 13/08/2012 kl 18:31
Brassestjärnan Neymar har ingen vidare koll på det svenska landslaget men drömmer om att få ställas mot Ibra. ”Han är en stor förebild”, säger underbarnet.
 

På onsdag firar Sverige och Brasilien av Råsunda fotbollstadion med en jubileumsmatch lagen emellan 54 år efter VM-finalen lagen emellan.

Men matchen handlar mer om de båda lagens firade fixstjärnor snarare än att minnas den tid som var.

Sverige kommer att hålla ögonen på underbarnet Neymar och supertalangen själv ser framförallt fram emot att spela mot Zlatan Ibrahimovic, den enda spelare som han på förhand känner till i det svenska laget.

- Jag känner till Ibra som är en stor förebild världen över. Det kommer att bli ett stort nöje att spela mot honom och får träffa honom, sa Neymar när han mötte den svenska pressen i samband med Brasiliens träning på Söderstadion.

Den historiska aspekten har han ingen vidare koll på.

- Jag vet ingenting. Jag var inte ens född då.

DANI ALVES: STORA SPELARE VÄLJER STORA KLUBBAR

Ibrahimovics förre lagkamrat i FC Barcelona, försvarsgiganten Daniel Alves, ser däremot ett lag som är mer än en firad anfallsstjärna men hyllar också Zlatan som spelare.

- Det kommer att bli en mycket svår match. Sverige har stora och mycket bra spelare, inklusive en före detta lagkamrat till mig. Respekten är jättestor för det svenska laget.

Alves tror att Ibrahimovic har kommit till en riktig storklubb.

- Det är en stor övergång och han är en stor spelare - en av de största på sin position. De största spelarna i världen söker sig till de största och bästa klubbarna. Han kände att han ville byta klubb och PSG är säkert väldigt lyckliga.

Vem som är den bäste av Ibrahimovic och landsmannen Neymar vill han dock inte alls spekulera i.

- Det är aldrig bra att jämföra. Det är ändå Sverige-Brasilien och inte Neymar-Ibrahimovic som spelar.

- De är fenomenala båda två. Super. Jag har spelat med och mot båda och i morgon kan jag tala om för mina barn att jag har spelat med båda två samtidigt.

Henric Larsson - eurosport.se 

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×