MALMÖ 2012-05-17 1-0 av Mathias Ranégie, jubel vid torsdagens match i Allsvenskan mellan Malmö FF -IF Elfsborg på Swedbank stadion i Malmö. - Scanpix
 
Fotboll > Träningsmatcher - landslag

Ranégie nobbar Hamrén efter uttalandet: "Behöver inte ringa"

Ranégie nobbar Hamrén efter uttalandet: "Behöver inte ringa"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 13/08/2012 kl 16:44
Många återbud - men allsvenskans hetaste anfallare får ändå inte chansen. "Mathias Ranégie är en bra fotbollsspelare, men är inte riktigt den spelartypen jag vill ha", säger förbundskapten Erik Hamrén. "Han behöver inte ringa in mig till januariturén. Det kan jag säga redan nu, säger MFF:aren.
 

Med Johan Elmander, Markus Rosenberg och Alexander Gerndts avhopp hade man trott att MFF-stjärnan Ranégie skulle få chansen i truppen mot Brasilien.

Men Hamrén väljer att inte kalla in någon alls.

- Vi har 18 spelare här och får bara göra sex byten, det gör att vi har valt att inte kalla in några fler ersättare.

Hamrén förklarar varför Ranégie inte har fått ett samtal:

- Han gjorde bra intryck som person, men som spelartyp tycker jag Zlatan Ibrahimovic och Ola Toivonen är bättre på den positionen. Vi behöver mer en djupledsgående forward, som Marcus Berg eller just Gerndt.

Ranégie köper inte Hamréns motivering.

- Vad ska man säga? Han tycker inte att jag passar in i deras spelsystem. Det var något om att jag inte är den djupledslöparen. Jag vet inte om han sett mig. Jag är inte bara bra på huvudet utan kan löpa i djupled också. Jag är inte en långsam spelare, säger Ranégie till Aftonbladet.

- Det är tråkigt. Det är sällsynt att en förbundskapten går ut och säger så som han sa nu. Att ge som förklaring att en spelare är bra men inte fungerar i vårt spelsystem. Jag har aldrig hört att någon sagt så om en spelare som är i form och utan att ens pröva honom.

Ger du upp landslaget nu?

- Ja, tillsvidare i alla fall. Han behöver inte ringa med mig till januariturnén. Det kan jag säga redan nu, säger den 28-åringe anfallaren.

TT/eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×