0107 - Ballon d'Or: Pia Sundhage - Eurosport
 
Fotboll > Dam-EM

TV: Pia Sundhage årets tränare - hör hennes sång

TV: Pia Sundhage årets tränare - hör hennes sång

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 12/02/2013 kl 14:08
Pia Sundhage har utsetts till Årets tränare på damsidan av Internationella fotbollsförbundet, Fifa. "Det finns så många som jag vill tacka. Människorna runt omkring mig har varit fantastiska", sa hon vid prisutdelningen under Fifa-galan i Zürich i kväll, och sjöng sedan en bit på Bob Dylans "If Not for You".
 

Sundhage fick utmärkelsen i konkurrens med Fransmannen Bruno Bini, japanen Norio Sasaki.

Pia Sundhage utsågs till förbundskapten för det svenska damlandslaget i fotboll i september 2012. 52-åringen hade dessförinnan med stor framgång tränat USA:s damlandslag i fem år. Bland annat blev det OS-guld både 2008 och 2012 samt VM-silver 2011. Tidigare i tränarkarriären har hon bland annat varit verksam i Kinas landslag (som assisterande förbundskapten) och i klubblag i Sverige, Norge och USA.

Som spelare har Sundhage en diger meritlista. På landslagsnivå är det EM-guldet 1984 som sticker ut allra mest. Dessutom har hon ytterligare två EM-silver, ett EM-brons och ett VM-brons hemma i medaljskåpet.

Klubblagskarriären inleddes i Falköping, och därefter representerade hon Jitex, Öster, Stattena, italienska Lazio och Hammarby. Hon har fyra SM-guld och fyra cupguld.

TT/eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×