Chelsea defender and former England captain John Terry has announced his retirement from international football. - PA Sport
 
Fotboll

Terry rasar mot FA - slutar i landslaget: "Med krossat hjärta"

Terry rasar mot FA - slutar i landslaget: "Med krossat hjärta"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 23/09/2012 kl 22:15
John Terry har spelat sin sista landskamp för England. "Situationen är ohållbar", säger han.
 

Mittbacken John Terry har spelat 79 landskamper för England. Det lär inte bli fler. På söndagskvällen meddelade Chelseaspelaren sitt beslut att lägga landslagskarriären på is. Orsaken är FA:s beslut att straffa 31-åringen för den påstådda rasistattacken mot QPR:s Anton Ferdinand som inträffade förra säsongen.

- Jag känner att FA, när de fortsätter att rikta anklagelser mot mig trots att jag blivit friad i en rättegång, gör min situation som landslagsspelare ohållbar, säger Terry.

John Terry gjorde sitt första framträdande i Englands tröja 2003 i en match mot Serbien. Mittbacken deltog i EM 2004 och 2012, samt VM-turneringarna 2006 och 2010.

- Att få representera och vara kapten i landslaget är vad jag drömde om som barn. Och det har verkligen varit en ära, säger Terry.

Sin - troligen - sista landskamp gjorde Terry i VM-kvalet mot Moldavien för två veckor sedan.

- Jag har alltid gjort mitt bästa och mitt hjärta är krossat över att behöva ta det här beslutet. Jag önskar (förbundskaptenen Hodgson) Roy och resten av laget all lycka i framtiden.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×