Eurosport
 Snooker-VMTitta nu 
 
 
Fotboll

Sverige till play off - EM är nära

Både Sverige och Ukraina var piskade att vinna för att drömmen om slutspelet i U 21-EM 2013 skulle leva. Svenskarna hanterade pressen bäst, vann med 2-1 och är klara för play off.

 
Sverige till play off - FotbollScanpix
 

Förutsättningarna var glasklara. Seger och Sverige skulle ta sig vidare till play off mot U21-EM i Israel nästa sommar. Förlust och Ukraina skulle ta platsen, oavgjort och Slovenien skulle snuva både Sverige och Ukraina på gruppsegern.

En direkt avgörande match dyker inte upp många gånger per säsong och det brukar vara nervöst i början innan matchen riktigt har kommit igång. Men Sverige visade inga som helst nerver. I stället verkade de njuta av tillfället och satte press på Ukraina direkt från avspark.

Astrit Ajdarevic var på strålande spelhumör och nickade in 1-0 på Miiko Albornoz hörna, sedan använde Ajdarevic huvudet igen när han nickade fram Mikael Ishak som med precision satte 2-0. Då hade det gått sju minuter.

Andra halvlek såg ut att mest bli en transportsträcka mot svensk seger. Men det blev en nervös avslutning sedan Andrii Bogdanov reducerat med åtta minuter kvar. Sverige red dock ut stormen och kunde säkra gruppsegern och en play off-plats.

TT

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil