Jiloan Hamad Sverige U21 2012 - Scanpix
 
Artikel
kommentarer
Fotboll

Sveriges U21 föll mot Italien

Sveriges U21 föll mot Italien

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 12/10/2012 kl 23:12
Sverige förlorade det första playoff-mötet av två mot Italien i kvalet till U21-EM. Det blev 1-0 för Italien i Pescara efter mål av Ciro Immobile. Returen spelas i Kalmar på tisdag.

Det svenska U21-landslaget åkte till Pescara i Italien med hopp om att fortfarande kunna drömma om EM-slutspel på flyget hem - och det kan man i allra högsta grad.

Sverige stor för en bra försvarsinsats mot ett, till en början, energiskt Italien. Den namnkunniga motståndaren satte full fart mot det svenska straffområdet och efter sjutton minuter spräckte de nollan.

Napoli-spelaren Lorenzo Insigne, som var den första halvlekens gigant, slog en hård frispark. Svenska målvakten Karl-Johan Johnsson räddade längs gräset men returen hamnade framför fel fötter.

Ciro Immobile fick bollen i farten och kunde dunka upp 1-0 i nättaket för Italien. En jobbig start för Sverige och i det läget fanns det intentioner som talade för en överkörning från hemmalaget.

Sverige spelade dock upp sig och efter att resultatet stått sig till halvtid så lugnade spelet ner sig i den andra halvleken. Defensivt stod Sverige emot bra men framåt skapades det väldigt lite.

Rasmus Jönsson ersatte Samuel Armenteros halvvägs in i den andra halvleken men Sverige kom inte närmare mål för det. Den bästa svenska chansen i matchen hade Mikael Ishak när han skott gick rakt på italiens målvakt Bardi i den 30:e minuten.

1-0 ger Italien fördel inför returmötet på Guldfågeln Arena i Kalmar på tisdag - men inte med mycket.

Oskar Bernövall - eurosport.se

 

kommentarer