Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
Fotboll - Svenska cupen

...men oroas av Nanne: "Han är klurig"

Helsingborg har chansen att kamma hem trippeln. Som enda hindret från att skåningarnas storslam ska bli en realitet står Kalmar FF - och deras knep & knåp-tränare Nanne Bergstrand. "Känner jag Nanne rätt så har han klurat ut något som inte vi vet om idag", säger Helsingborgs manager Conny Karlsson.

 
HIF kan spela hem trippel - Fotboll - Svenska cupenScanpix
 

Supercupbucklan spelades hem redan i mitten på mars.

Att Helsingborg skulle vinna allsvenskan blev klart i slutet av september.

I eftermiddag ska Helsingborg spela hem säsongens tredje pokal. HIF tar emot Kalmar i cupfinalen hemma på Olympia.

- Det är lite smålurigt. Kalmar har inte haft några matcher på någon vecka. Känner jag Nanne rätt så har han klurat ut något som inte vi vet om idag. Vi får vara förbereda på att det kan komma en överraskning, säger skåningarnas guldmakande manager Conny Karlsson till hif.se.

Helsingborg, som förra året vann cupfinalen efter att ha besegrat Hammarby i finalen, får klara sig utan vänsterbacken Erik Edman. Landslagsveteranen är indisponibel efter en vadbristning tidigare under veckan. Däremot får man tillbaka yrvädret Erik Sundin i anfallet.

SKADEFRITT KALMAR

Kalmar är redan före matchen klart för Europa nästa säsong. Tack vare HIF:s serieseger får KFF kvala till Europa League som cupsegrare - oavsett hur det går i eftermiddagens final.

Smålänningarna har inga skador och tränaren Nanne Bergstrand ser fram emot matchen.

- Jag hoppas att vi kan fortsätta att visa den stigande formkurva vi haft. Sen tror jag att det kommer att bli väldigt små saker som avgör matchen, säger han till klubbens hemsida.

Cupfinalen sparkas igång klockan 15:30. Du kan följa den LIVE här på eurosport.se!

Jens Dahlkvist - eurosport.se

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil