Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
Fotboll - Svenska cupen

HIF på trippeljakt: Skulle vara historiskt

I dag kan Helsingborg bli det första svenska laget som vinner en trippel. "Vi skulle bli historiska", säger målvakten Pär Hansson. HIF, som vann supercupfinalen mot Malmö, möter i dag Kalmar i Svenska cupen.

 
HIF jagar trippeln - Fotboll - Svenska cupenScanpix
 

Dubbeln, javisst. Men vid seger i cupfinalen mot Kalmar i dag blir Helsingborg första svenska lag att vinna en trippel.

- Vi skulle bli historiska, säger HIF-målvakten Pär Hansson.

För att vinna en så kallad dubbel krävs seger i såväl den inhemska ligan som cupen under samma säsong. Men om Helsingborg tar hem cupen i dag blir lagets dubbel samtidigt en trippel - skåningarna vann ju supercupfinalen mot Malmö i våras.

- Det vittnar om HIF:s kvalitet, säger Kalmars lagkapten Henrik Rydström och räknar upp finalmotståndarens meriter de senaste två säsongerna: allsvenskt silver och cupseger i fjol, supercupseger och allsvenskt guld i år.

Samma säsonger har varit Kalmars resultatmässigt sämsta sedan lagets allsvenska återkomst 2004.

- Detta är Kalmars chans att ta en titel i år och rädda säsongen lite grann för deras del. Medan vi kan gå ut och bara köra eftersom vi ändå har vunnit de andra titlarna, säger Pär Hansson.

Henrik Rydström för faktiskt ett liknande resonemang:

- Det ger oss en möjlighet att skänka lite glans till vår säsong.

AIK får nog sägas vara den klubb som varit närmast en svensk trippel, när supercupen vanns våren efter den dubbel laget tog hösten 2009. Nu kan Helsingborg ta de tre titlarna under en och samma säsong.

- Nu när det är en trippel så är det ju någonting som inget annat lag har klarat av. Vi skulle bli historiska om vi gör det. Det finns absolut med i vår morot till att vinna matchen, säger Pär Hansson.

Samtidigt påpekar Henrik Rydström att det faktiskt står mer på spel i kuriosakategorin än Helsingborgs eventuella trippel.

- Om vi vinner så är väl vi det lag som tagit flest titlar de senaste fem åren. Vi kan ta den fjärde, annars blir det HIF som tar sin fjärde, säger han och fortsätter:

- Det skulle vara jävligt coolt om vi i Kalmar FF skulle vara det mest segerrika svenska klubblaget de senaste åren.

TT

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil