Kennedy Bakircioglü Hammarby 2012 - Scanpix
 
Fotboll > Superettan

Kennedy tillbaka som vinnare i publikfesten på Söderstadion

Kennedy tillbaka som vinnare i publikfesten på Söderstadion

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 03/09/2012 kl 21:12
Efter nio års frånvaro var Kennedy Bakircioglü på måndagskvällen tillbaka på Söderstadion. Den före detta Ajax-spelaren glänste i comebacken när hans Hammarby besegrade Ängelholm med 2-1 i Superettan inför mer än 12 000 åskådare.
 

Kennedy Bakircioglü, närmast från spanska Racing Santander, gjorde på måndagen comeback i sin gamla klubb Hammarby. Senast det begav sig var 2003 och då spelade Stockholmsklubben i Allsvenskan. Nu är det Superettan som gäller och för motståndet stod topplaget Ängelholms FF , inför matchen på femte plats i tabellen.

Det var även gästerna som började bäst inför de 12 153 betalande, men efter dryga tio minuter hade Hammarby ätit sig in i matchen och hemmalaget släppte aldrig det greppet som laget kopplat.

En matchotränad Kennedy inledde på högerkanten och hans känsliga högerfot var ett ständigt hot mot Ängelholms försvar. Kennedy, som fick 70 minuter i återkomsten, levererade flera högklassiga inlägg och var även inblandad i hemmalagets ledningsmål. Kennedy serverade Erik Sundin, som i sin tur serverade kanadensaren Nikolas Ledgerwood som stänkte upp ledningsmålet bakom Hampus Nilsson i Ängelholmsmålet fyra minuter in i den andra akten.

Sundin, som nyligen anslöt från Helsingborg, drygade ut hemmalagets ledning i den 69:e minuten när han med ett riktigt klassavslut lyfte bollen över en utrusande Nilsson. Målet var spiken i kistan och Ängelholm orkade inte resa sig, trots att Hammarby bjöd gästerna på reduceringen. En fullständigt misslyckad hörnvariant resulterade nämligen i att Björn Westerblad kunde reducera i den 94:e matchminuten.

Men närmare än så kom aldrig Ängelholm och Hammarby avancerade i och med segern upp på fjärde plats, nio poäng bakom trean Halmstad. Ängelholm tappade och ligger nu på sjätte plats i tabellen.

Patrik Backström - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×