Denis Velic - Scanpix
 
Fotboll > Superettan

I kväll kan Velic och Öster återigen bli allsvenska: "En saga"

I kväll kan Velic och Öster återigen bli allsvenska: "En saga"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 19/10/2012 kl 10:52
Denis Velic har firat allsvensk uppflyttning tre gånger. I kväll kan det bli en fjärde. Den tredje med Öster. "Om det går som vi vill står jag väl i kalsonger mitt på Myresjöhus Arena", säger han.
 

Det är dags för omgång 28 av 30 i superettan i fotboll. Tar Öster poäng hemma mot Landskrona i kväll blir det allsvenskan igen. Laget leder serien stort efter att ha tagit osannolika 43 av 45 poäng under den första halvan.

- Under hösten har vi hållit en jämn nivå. Inte lika hög som i våras, men det är en fantastisk säsong. En saga, säger lagkaptenen Denis Velic, 30.

Som varit med och fört upp lag tidigare:

Öster till allsvenskan (2002 och 2005) och Syrianska till superettan och allsvenskan (2008 och 2010).

- Sorgligt på ett sätt att man vunnit superettan flera gånger och inte kommit längre i karriären. Men samtidigt en prestation att vara med i så många vinnande lag.

För trots avancemangen har det bara blivit nio allsvenska matcher (2003).

- Skulle vara väldigt stort att gå upp. Det är där man vill vara. Och se om man håller på den nivån.

Det är nästan på dagen tio år sedan var han med om sitt första allsvenska firande. På Stockholm Stadion - mot Café Opera.

- Första gången är den som etsat sig fast mest. Samma euforiska känsla kommer man troligtvis inte uppleva igen. Nu tror jag det blir mer enorm stolthet och glädje. Då klädde man av sig i kalsonger och kastade bort grejer, skrattar han.

- Mycket möjligt att det blir så nu också. Om det går som vi vill står jag väl i kalsonger mitt på Myresjöhus Arena, sjunger med laget och dricker champagne.

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×