Richard Magyar - Scanpix
 
Fotboll > Superettan

HBK-talangen om Serie B-intresset: "Smickrande"

HBK-talangen om Serie B-intresset: "Smickrande"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 03/10/2012 kl 15:58
Richard Magyar sitter på ett utgående kontrakt med Halmstads BK. Nu kopplas han samman med hårdsatsande Spezia i Serie B. "Det är så klart smickrande", säger mittbackstalangen till eurosport.se.
 

Halmstads BK befinner sig i en lika rolig som komplicerad situation. Laget ligger just nu tvåa i Superettan, på samma poäng som trean Brommapojkarna, med fyra matcher kvar att spela. Det innebär att man just nu inte vet i vilken serie man spelar nästa år. Det i sin tur innebär att det är svårt att planera för nästa säsong, något som påverkar Richard Magyar.

Den U21-landslagsmeriterade mittbacken sitter nämligen på ett utgående kontrakt och just nu pratar man inte om en förlängning.

- Vi inledde en diskussion i början av året, men den har avslutats, faktiskt av HBK. Men jag förstår det. Det är ganska stor skillnad på de ekonomiska förutsättningarna beroende på om man spelar i Allsvenskan eller Superettan.

Samtidigt kopplas Magyar ihop med italienska Spezia. Enligt cittadellaspezia.com vill den hårdsatsande Serie B-klubben ha 21-åringen.

- Jag har sett det också. Jag har inte hört något själv, men tydligen finns det ett intresse.

Spezia är en klubb som siktar mot Serie A och som har pengarna för att backa upp en rejäl satsning. Projektet har hållit på sedan 2008 och det är den italienske oligarken Gabrielle Volpi som har öppnat plånboken. I dag ligger de sjua i Serie B som nykomlingar och har sex poäng upp till direktuppflyttning.

- Jag tycker att det har gått bra och det är såklart smickrande att folk har koll på en. Det låter också intressant, men det viktigaste för mig är att komma någonstans där jag får spela. Jag är i den fasen i min karriär att speltid är nummer ett. Sedan vill man givetvis komma så högt upp som möjligt, säger Magyar.

Samtidigt vill han inte stänga dörren för en fortsättning i Halmstads BK.

- Jag trivs väldigt bra här.

Men för tillfället ligger fokus främst på att säkra andraplatsen och ta klivet upp i Allsvenskan.

- Det är väldigt spännande. Det är den här typen av matcher man vill spela. Jag såg BP mot Trelleborg igår. Det blev visserligen inte så spännande (4-0 till BP), skrattar han.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×