United States' head coach Pia Sundhage of Sweden applauds before her team's semifinal women's soccer match against Canada at the 2012 London Summer Olympics, Monday, Aug. 6, 2012, at Old Trafford Stadium in Manchester, England. - Scanpix
 
Fotboll

Sundhages kravlista till USA

Sundhages kravlista till USA

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 14/08/2012 kl 22:11
Pia Sundhage, förbundskapten för det amerikanska damlandslaget i fotboll som nyligen vann OS-guld, har satt ihop en lista med krav för att hon ska förlänga det kontrakt som går ut i november.
 

Under herrarnas OS-final lämnade Sundhage över den till USA:s fotbollsförbund.

- Jag sitter i en sådan underbar sits att jag kan ställa krav. Och sitter i ytterligare en sits som säger att om kraven är för höga så dör inte jag av det, säger hon till na.se.

Listan omfattar tre punkter, där den första handlar om att det är för få landskamper och att det inte finns någon proffsliga i USA.

- Det går inte att förvänta sig att spelarna ska utvecklas i en liga som varar i fyra månader när det inte är ett mästerskapsår, säger Sundhage.

Andra kravet gäller att hon vill ha friheten att åka business class var, när och hur länge hon vill.

- Jag har åkt ekonomi hela tiden tidigare. Jag har rest så fantastisk mycket. Om jag tycker att jag ska vara tre månader i Japan för att jag tror att det är bäst för att vi ska vinna nästa match förstår jag att man frågar varför - men jag vill att de ska respektera mitt svar.

- Det tredje kravet är att förbundet måste titta på min lön.

- Jag tjänar bra. Väldigt bra. Jag har varit smart alla tre åren; Jag får ingen bonus för en bronsmedalj. Men jag får desto mer för en guldmedalj. Kanske inte så smart upplägg på VM förra året när det blev silver, men jag fick lite för det också.

Sundhage säger också att hon även denna gång komer att tacka nej till att besöka USA:s president efter guldet.

- Nej, det kommer jag inte att göra.

TT/eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×