Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
Fotboll - Serie B

Tusentals hyllar Morosini - Flickvännen: "Såg ut som han log"

Tusentals personer tog sig på söndagen till Armando Picchi-stadion i Livorno för att lämna blommor och banderoller till minne av den avlidne Piermario Morosini. Hans flickvän Anna identifierade kroppen. "Det såg ut som att han log, han var så vacker", sa hon efteråt.

Tusentals hyllar Morosini - Fotboll - Serie BScanpix

Piermario Morosini hade förlorat båda sina föräldrar och sin bror som tonåring. Men det är många som vill minnas honom dagen efter att han fick hjärtstillestånd under en Serie B-match och avled.

Tusentals personer vallfärdar till Armando Picchi-stadion i Livorno. Även bland andra Atalantas fans i Bergamo där Morosini var ifrån har satt upp banderoller för att hedra den döde mittfältaren.

Morosini hade en syster kvar i livet. Hon är funktionshindrad och Udinese, som ägde 25-åringens kontrakt även om han var utlånad till Livorno, har meddelat att klubben har startat en fond för att hjälpa henne ekonomiskt. Udinese uppmanar alla klubbar i Serie A och Serie B att bidra.

- Han var en fantastisk kille. Trots alla problem som han hade var han alltid tillgänglig för laget. Jag förlorade min mamma för fyra år sedan och han, som redan hade varit med om det, var mig mycket nära, säger Udineses lagkapten Antonio Di Natale till italienska medier.

Real Madrid hedrade på söndagskvällen Morosini med en tyst minut före matchen mot Gijón.

Malena Johansson - eurosport.se

 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil