Zlatan Ibrahimovic 2012 - LaPresse
 
Fotboll > Serie A

Zlatan missar Juve: "Allvarligt juridiskt fel"

Zlatan missar Juve: "Allvarligt juridiskt fel"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 23/02/2012 kl 17:42
Strax efter 17.00 kom beskedet: Zlatans avstängning står kvar, han får inte spela stormatchen mot Juventus. "Det är ett allvarligt juridiskt fel", skriver Milan i ett uttalande.
 

Kvart över fyra på eftermiddagen var Milans advokat Leandro Cantmessa klar med sin presentation på ungefär 20 minuter, rapporterar Milannews. Strax efter 17.00 kom beskedet: avstängningen står kvar, Zlatan får inte spela matchen.

Beslutet står i centrum av den upptrissade stämningen mellan de två titelkandidaterna Juventus och Milan, som båda två har talat om felbehandling från domarna under de senaste veckorna.

Diskussionen kommer sannolikt att ta ny fart i och med beslutet, och kort efter beskedet publicerade Milan ett uttalande på sin hemsida. (Här finns uttalandet.)

"Belsutet från förbundets domstol är orättvist, eftersom ett regelverk som gäller våldsamma handlingar har applicerats när det inte har skett någon våldsam handling. Det är ett allvarligt juridiskt fel", skriver klubben.

Matchdomaren använde i sin rapport från Milans möte med Napoli, då Zlatan visades ut, inga adjektiv för att beskriva vad svensken gjorde, vilket Cantamessa hänvisade till när han talade med reportrar efteråt.

- Jag försökte få domarna att förstå att det inte betyder någonting att tala om en örfil utan att beskriva med adjektiv, och alltså finns ingen beskrivning av våld. Den beskrivningen har lett till tre matchers avstängning, medan det enligt oss handlar om en osportslig gest, säger han enligt Milannews.

Men kort efter uttalandet kom beskedet att överklagan misslyckades.

Våldsamma handlingar, som Zlatans bedömdes vara, ska bestraffas med tre matchers avstängning, medan grovt osportsligt beteende ger två.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×