Football Fussball Serie A 2010-2011 AC Mailand Milan Zlatan Ibrahimovic Clarence Seedorf - dpa
 
Fotboll > Serie A

Clarence Seedorf slutar i Milan - ger tröja 10 till Zlatan

Clarence Seedorf slutar i Milan - ger tröja 10 till Zlatan

Av Eurosport
I den här artikeln
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 21/06/2012 kl 16:39
Efter tio säsonger i Milan meddelade Clarence Seedorf i dag att han gjort sin sista match i klubben. "Milan har varit min familj", säger 36-åringen.
 

Efter tio år, 300 ligamatcher och med två scudettos och två Champions League-titlar bärgade är Clarence Seedorfs era i Milan över. Den 36-årige mittfältaren tackade i dag för sig, när han på en presskonferens avslöjade att tiden är mogen för annat.

- Milan har varit min familj, jag har spenderat mer tid med klubben de senaste tio åren än vad jag gjort med min egen familj, säger holländaren.

KOM FRÅN INTER
Seedorf anslöt från lokalrivalen Inter inför säsongen 2002/03. Redan under sitt första år i klubben fick han vara med och vinna Champions League, och på kuppen blev han historisk. Som den förste spelaren i historien vann Seedorf den ärofyllda turneringen med tre olika lag, tidigare hade han vunnit med Ajax (1995) och Real Madrid (1998).

- Ni får veta mer om min framtid snart, men jag kan bekräfta att jag aldrig någonsin haft fler erbjudande än jag har nu, säger Seedorf lurigt.

- Det har varit tio fantastiska år och jag vill tacka alla i klubben, alla supportrar och hela Italien, ett land där båda mina två barn är födda.

Seedorfs kontrakt gick ut efter föregående säsong. Enligt holländaren är det hans eget val att inte förnya.

- Vi kunde kommit överens om en förlängning, men jag valde att lämna nu. För min framtids skull.

ZLATAN - NY TIA
Samtidigt som Seedorf avslöjade sitt avsked förtäljde klubben att Zlatan Ibrahimovic kommer att ta över hans tröjnummer. Nästa säsong spelar den store svensken med nummer 10.

- Jag bad aldrig om nummer 10. Jag ärvde den från Rui Costa. Men jag har pratat med Ibra och sagt att det skulle vara en ära för mig att lämna över den till honom - han förtjänar den, säger Seedorf.

Förra säsongen spelade Zlatan Ibrahimovic med nummer 11.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×