Andrea Pirlo - Imago
 
Artikel
kommentarer
Fotboll > Serie A

Pirlo galna löfte: "Klipper mig som Balotelli om vi vinner CL"

Pirlo galna löfte: "Klipper mig som Balotelli om vi vinner CL"

Av Eurosport
I den här artikeln
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 25/08/2012 kl 14:57
Andrea Pirlo förde Juventus till Serie A-titeln i våras. Om klubben vinner Champions League den här säsongen har den hårfagre eleganten ett löfte. "Om det händer skaffar jag en mohikanfrisyr som Balotelli!", lovar han.
 

Andrea Pirlo var inte önskvärd i Milan. Italienaren lämnade gratis för Juventus och flytten blev succé. Ligatiteln med "den gamla damen" följdes upp av en ett fantastiskt EM där mittfältaren styrde och ställde och mästerskapet slutade med silver.

Mästarna inleder årets säsong i kväll med match hemma mot Parma - precis som förra säsongen startade.

- Det är udda att möta Parma hemma igen. Jag hoppas att det innebär tur, säger han i en lång och ovanlig intervju i Tuttosport.

Mittfältaren upplevde något av en renässans förra säsongen, men 33-åringen är långt ifrån mätt.

"ALLA VÄNTAR PÅ ATT VI SKA MISSLYCKAS"

Scanpix

- Vi har samma mål i år som då: att fortsätta hävda oss i Italien och ta med det ut i Europa. Alla väntar på att vi ska misslyckas. Men det är normalt, att vinna tenderar att irritera andra. Det är också normalt att känna mer press men vi vet att vi är starka och kan bli ännu bättre.

- Att vinna Champions League vore en dröm för mig, klubben och mina lagkamrater. Om det händer skaffar jag en mohikanfrisyr som Balotelli!

Pirlo håller Barcelona och Real Madrid som favoriter i Champions League. På hemmaplan är Juventus den klara förhandsfavoriten. Mittfältaren håller Napoli, Roma, Mila och Inter som främsta utmanare och Fiorentina som outsider. Han hyllar Florens-lagets tränare Vincenzo Montella som en "super coach". Men andra tränare, som Juventus-kritikerna Zdenek Zeman i Roma och Walter Mazzarri i Napoli, kallas för "konstig" respektive för "loser".

"ZEMAN KONSTIG OCH MAZZARRI EN LOSER"

- Zeman är en speciell tränare som väcker debatt. Han är en duktig taktiker och hans lag spelar väldigt bra. Med jämna mellanrum säger han konstiga saker, men det är en del av hans personlighet och vi har accepterat det vid det här laget.

- Mazzarri snackar som en "loser". När du förlorar är det normalt att hänga upp sig på allting eftersom du är besviken. Men vi är vana vid ordkrig. Juve är den mest framgångsrika klubben i landet, kanske i hela världen, med stort följe och många andra hoppas att vi ska misslyckas. Det är väntat att de ska slå ihop sig mot dig när du vinner.

Pirlo är besviken över att EM-äventyret i somras inte slutade med guld och har ställt in siktet på VM i Brasilien 2014.

- När jag lägger av? Jag kommer att stanna på planen så länge jag brinner för att spela, känner mig i bra form och har kul, säger italienaren som i dagsläget inte har några framtidsplaner som tränare.

Juventus-Parma har avspark 20.45 i kväll och livekommenteras här på eurosport.se.

Tobias Jönsson - eurosport.se

 

kommentarer