Inter Milan Swedish forward Zlatan Ibrahimovic, right, scores against Atalanta during a Serie A soccer match at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, May 31, 2009. ( - Scanpix
 
Fotboll > Serie A

Nya misstankar: Zlatan spelade i uppgjord match

Nya misstankar: Zlatan spelade i uppgjord match

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 16/10/2012 kl 11:34
Nya misstankar i den italienska spelskandalen riktas mot en match som de flesta förmodligen minns för Zlatan Ibrahimovics spektakulära klackmål under svenskens tid i Inter. Nu säger en misstänkt i förhör att han fick information på förhand om matchen.
 

Ännu en match dras in i den italienska spelskandalen, men än så länge handlar det om obekräftade misstankar.

Zlatan Ibrahimovic gjorde två mål i matchen, Serie A-säsongens sista under Zlatans sista år i Inter innan han flyttade till Barcelona. Matchen, hemma på San Siro den 31 maj 2009, var betydelselös då Inter redan hade vunnit ligan och Atalanta inte heller hade något att spela för. Inter vann över Atalanta med 4-3.

Anledningen till misstankarna kommer från Bari, där flera spelare misstänks för att ha varit indragna i matchfixning. Sjuksköterskan Angelo Iacovelli, som är misstänkt för att ha varit en mellanman mellan spelarna och matchfixarna, har samarbetat med polisen och ska ha nämnt matchen i förhör, skriver Gazzetta dello Sport.

Barispelarna ska ha fått information från andra spelare om matchen i Milano och i sin tur givit informationen till Iacovelli.

- Efter matchen med Salernitana vet jag inte från vem som det kom ett tips om att satsa hårt på överspel mellan Inter och Atalanta. Vi spelade och vann, ska Iacovelli ha sagt till polisen.

Tipset var mer precist ett dubbelt överspel: först i halvtid och sedan att slutresultatet skulle vara över 3,5.

I den 81:a minuten gjorde Zlatan ett minnesvärt klackmål, då han höll undan en försvarare i straffområdet och föste in bollen i mål bakom ryggen.

Också Atalantas kapten Cristiano Doni gjorde två mål i matchen. Doni är en av de huvudmisstänkta spelarna i skandalen, och Inter-Atalanta gör därför att utredningen i Bari också kopplas till den som pågår i Cremona, där Doni utreds.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×