Barbara och Zlatan - Eurosport
 
Fotboll > Serie A

Barbara ogillar Zlatans utspel - maktkamp i Milan

Barbara ogillar Zlatans utspel - maktkamp i Milan

Av Eurosport
I den här artikeln
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 01/06/2012 kl 01:30
Silvio Berlusconi lät nyligen världen få veta att han inte gillade Zlatans uttalande om att Milan har dåligt med pengar. Uppgifter gör nu gällande att det framförallt var Barbara Berlusconi, Silvios dotter, som inte uppskattade utspelet. Hon får nu allt mer makt i Milan.
 

Ett par gånger efter säsongen har Zlatan pekat på bristande resurser i Milan.

- Problemet är ekonomin. Det finns ingen ekonomi att köpa fem spelare eller vad som behövs. Vi har fått något nyförvärv nu. Ett, två. Kommer kanske ett tredje. Men ju längre man får spela tillsammans ju bättre blir man. Det är som Chelsea. De var inte bästa laget, sa Zlatan på landslagssamlingen förra veckan.

En oskyldig sammanfattning av läget kan tyckas, men ägarfamiljen Berlusconi uppskattade inte att Zlatan kopplade ihop klubben med dålig ekonomi. Familjen lät meddela nyhetsbyrån Ansa att klubbledningen var förvånad och inte gillade uttalandena, särskilt från en person med en så hög lön som 12 miljoner euro om året, ungefär 103 miljoner kronor, mer än Lionel Messi.

BARBARA REAGERADE

Det har rapporterats att Silvio Berlusconi var upprörd, men enligt Repubblica var det framförallt Barbara Berlusconi, styrelseledamot i klubben, som reagerade. Hon berättade sedan om saken för sin far, enligt tidningen.

Problemet för Milan är att Zlatan inte går att sälja med två år kvar på kontraktet och en lön som avskräcker i princip alla klubbar, skriver Repubblica.

Samtidigt med den omvälvning som Milan nu genomgår i och med de många veteraner som lämnade klubben efter säsongen, får nu Barbara Berlusconi allt mer makt. De äldre syskonen Marina och Piersilvio är upptagna med familjens andra företag och framförallt Marina ska inte alls gilla att holdingbolaget Fininvest varje år får täcka Milans underskott. I år 67 miljoner euro, knappa 600 miljoner kronor.

OGILLAS AV GALLIANI

Därför har Barbara, som formellt är ansvarig för "speciella projekt" i klubben, ägnat sig allt mer åt hela klubbens angelägenheter. Något som inte alls uppskattas av vd:n Adriano Galliani, skriver Repubblica.

Galliani är också välkänt en mycket stor beundrare av Zlatan Ibrahimovic.

Bland annat har Barbara skrivit ett brev till alla anställda i klubben där hon meddelar att hon vill träffa dem för att ta reda på exakt vad de gör och vad de kostar klubben. Ett arbete som hon håller på med nu, och som snarare borde vara vd:n Gallianis ansvarsområde.

Barbara har också sin egen personal, och har utsett en av sina förtroendemän, Antonio Marchesi, till styrelseledamot.. Han har koll på klubbens ekonomi.

Silvio Berlusconi utsågs nyligen till hederspresident efter att presidentposten varit vakant under hans år som premiärminister. Men han arbetar inte aktivt med Milan. Däremot vill Barbara få en allt viktigare roll i klubben.

Det ställer till problem för pappa Berlusconi som har ett samarbete med Adriano Galliani som går flera decennier tillbaka, samtidigt som han är lojal med sin dotter.

GALLIANS EFTERTRÄDARE UTSEDD

Det tydligaste tecknet hittills på att Galliani och Berlusconifamiljen drar åt olika håll var i januari, när Galliani hade åkt till London för att värva Carlos Tévez och sälja Alexandre Pato, Barbara Berlusconis pojkvän, till PSG. Silvio Berlusconi ringde och stoppade affären. Kort tidigare ska han enligt italiensk press ha diskuterat saken på en lunch med sina barn.

För nu ska lösningen vara att skapa vapenvila mellan Galliani och Barbara Berlusconi, men på längre sikt finns enligt Repubblica redan en uttänkt ersättare för Galliani: Romas vd Claudio Fenucci. Som generaldirektör ska Michele Uva vara aktuell.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×