2012 Calcioscommesse Pesoli - AP/LaPresse - LaPresse
 
Fotboll > Serie A

Hungerstrejken över - lovad möte med presidenten

Hungerstrejken över - lovad möte med presidenten

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 16/08/2012 kl 10:19
Fyra dagars hungerstrejk fick räcka. Italienska fotbollsspelaren Emanuele Pesoli - dömd till tre års avstängning - har blivit lovad ett möte med italienska fotbollsförbundets president.
 

Flera är de som har straffats av den pågående rättegången mot spelskandalen i Italien. Den mest drastiska åtgärden tog Emanuele Pesoli som valde att hungerstrejka till följd av en tre år lång avstängning. Han kedjade fast sig vid italienska fotbollsförbundets högkvarter.

- De har förstört mitt liv för något som jag inte har gjort. Jag stannar här tills jag inte klarar av det längre, sa han då.

Men efter fyra dagar utan mat fick Pesoli gehör. Den förre Siena-spelaren avbröt sin hungersstrejk under onsdagen efter att förbundets president Giancarlo Abete lovat att ha ett möte med honom.

- Jag har avbrutit min strejk, dels på grund av stödet från vicepresidenten Demetrio Albertini, dels på grund av det intresse som visats från Abete, och dels på grund av läkaren som tvingade i mig mat på morgonen, säger han.

- Jag är svag, trött, mitt blodtryck är inte bra och jag har förlorat några kilo i vikt.

Pesoli är dock pessimistisk över vad mötet med Abete kan leda till. Han är också besviken över det uteblivna stödet från spelarfacket och att inga inblandade i rättegångarna besökte honom under protesten.

- Mötet med Abete handlar om solidaritet, men jag tror inte att presidenten kan påverka de rättsliga besluten. Jag vet inte vad jag ska vänta mig, just nu vill jag bara hem till mina två barn.

Förutom Pesoli, nu spelare i Verona, har bland annat Juventus tränare Antonio Conte straffats med tio månaders avstängning. Conte dömdes för att under sin tid i Siena vetat om uppgjorda matcher utan att agera.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×