Gattuso Ibrahimovic - Imago
 
Fotboll > Serie A

Gattuso sågar disciplinen i Milan: "Brist på respekt"

Gattuso sågar disciplinen i Milan: "Brist på respekt"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 01/08/2012 kl 10:47
Gennaro Gattuso avslöjar nu en dålig stämning under Zlatan Ibrahimovic sista tid i klubben. "De två eller tre sista månaderna på säsongen såg jag saker som jag inte hade sett på 13 år i Milan", säger klubbveteranen.
 

Under Zlatans tid i klubben fick Milan ett rykte som en samling "bad boys", med svensken, Kevin-Prince Boateng, Antonio Cassano och Robinho. Nu talar veteranen Gennaro Gattuso ut om läget bland spelarna under Ibrahimovic sista tid i klubben.

Gattuso flyttade till schweiziska Sion efter säsongen och menar att stämningen i "omklädningsrummet", alltså spelartruppen, försämrades rejält samtidigt som han på grund av sin ögonskada inte kunde vara på plats så ofta som förut.

- Jag lämnade klubben eftersom jag hade svårt med omklädningsrummet. Det är första gången jag säger det, avslöjar italienaren för France Football.

- Förut var det alltid mycket enkelt att ha hand om vårt omklädningsrum. Förra säsongen fanns det många svårigheter med hanteringen, menar Gattuso.

- De två eller tre sista månaderna på säsongen såg jag saker som jag inte hade sett på 13 år i Milan.

Problemet var brist på disciplin.

- När det var en träning vid 9.30 eller 10.00 såg man alltför många spelare som kom tio minuter innan den började. Och ingen sa någonting. Jag kom tre kvart eller en timme före. Det var inte för att visa att jag är först, utan för att det fanns extra saker att göra, massage eller gymnastikövningar eller att ta en kaffe i lugn och ro, säger Gattuso.

- Det är en kultur som kommer med mina många års erfarenhet. När lunchen var satt till 13.00 kom vissa 13.10, 13.15. Det fanns en brist på respekt för reglerna.

Gattuso säger att han lämnade klubben eftersom han inte kände igen sig själv längre och inte hade samma auktoritet i spelartruppen.

- Jag kände mig inte längre som Rino Gattuso, som tog tag i en spelare och sa: "vad fan, vad gör du?". Istället var jag tyst. Det var då jag förstod att det var dags att lämna. Förstår du vad jag vill säga? Jag kom hem på kvällen och var väldigt ledsen. Jag pratade med min fru. Jag var inte nöjd.

- Vår styrka, med alla troféer som Milan har vunnit, har alltid varit gruppen.

Inte bara Gattuso utan även andra av de äldre spelarna var missnöjda med bristen på respekt för regler.

- De där grejorna får dig att förlora energi. Det irriterade de äldre spelarna. Du spenderar en timme med att säga: "Kolla, han där var försenad". Energin ska man spendera på planen, inte utanför den, säger Gattuso.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×