Andreas Granqvist - Genoa - Imago
 
Fotboll > Serie A

Frågetecken kring Granqvists flytt - "Milan in i leken"

Frågetecken kring Granqvists flytt - "Milan in i leken"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 08/01/2013 kl 16:58
Det ryktas fortfarande om Andeas Granqvist. Trots att flytten till Dynamo Kiev såg ut att vara klar, kommer nu nya uppgifter om en möjlig flytt till Milan. Svensken skulle bytas mot Mauro Zárate. "Jag vet ärligt talat ingenting om det intresset", säger Granqvists italienske agent Dario Canovi.
 

Förra veckan såg Andreas Granqvist ut att vara i princip klar för Dynamo Kiev. Genoa ska ha ett avtal klart om en försäljning. Men klubben vill inte släppa svensken innan en ersättare har hittats, samtidigt som det är vinteruppehåll i Ukraina. Landslagsmannen spelade i söndags, och visade återigen hur viktig han är för Genoas försvar. Och nu ryktas det om att Milan kan ge sig in i tvekampen.

Det är bland andra Corriere dello Sport som skriver om en möjlig affär där Milan skulle köpa Lazios argentinare Mauro Zárate, för att sedan låna ut honom till Genoa, tillsammans med försvararen Francesco Acerbi. I utbyte skulle Granqvist gå till Milan.

Genoa och Milan samarbetar ofta nära och har gjort likanande spelaraffärer genom åren, men Milans intresse för Granqvist är inte något som svenskens italienske agent Dario Canovi har hört talas om.

- Jag vet ärligt talat inget om det intresset. Jag hörde talas om det i går kväll av några tidningar, men inget har sagt någonting till mig. Det är möjligt att klubbarna har talat om det, säger han till fansajten Pianetagenoa1893.net.

Men flytten till Kiev ser nu mindre självklar ut.

- Eftersom han spelade i söndags så tror jag att förhandlingarna har strandat eller just nu har lagts på is. Det enda som är säkert är att Granqvist är en Genoaspelare, säger Canovi.

Bland andra Genuatidningen Il Secolo XIX skriver att Genoa har ett klart avtal med Dynamo Kiev om att sälja svensken för 6,8 miljoner euro. Avtalet kan skrivas under när som helst, men klubben vill först försäkra sig om en ersättare. Gazzetta dello Sport skriver idag att klubben har frusit förhandlingarna med Dynamo Kiev tills en ersättare hittas. Enligt tidningen har Genoa idag möten med Atalanta om Thomas Manfredini och Ezequiel Schelotto som möjliga substitut för Granqvist.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×