Artikel
kommentarer
Fotboll > Serie A

Conte får ingen rabatt på straffet


Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 22/08/2012 kl 12:17
Conte får ingen rabatt på straffetSerie A-mästarna Juventus får fortsatt klara sig utan sin tränare i tio månader framåt. Efter överklagan står längden på Antonio Contes avstängning efter spelskandalen kvar.
 

Nästan alla domar från disciplinkommittén på fotbollsförbundet FIGC bekräftades efter överklagan i den senaste omgången domar den stora spelskandalen.

Antonio Conte, som var fälld i första instans för att inte ha anmält uppgjorda matcher som han ska ha känt till när han tränade Siena säsongen 2010-2011, frikänns nu i ett av fallen, matchen Novara-Siena. Men avstängningen i det andra fallet, Albinoleffe-Siena, förlängs, så tiden blir den samma: tio månader.

Conte har en till chans att bli av med sin avstängning. Han kan ta fallet till TNAS, en nationell idrottslig skiljedomstol som är en del av den italienska olympiska kommittén, CONI.

Om han inte blir av med straffet där innebär det att han inte får sitta på bänken under Juves matcher men han kan fortfarande träna laget under veckan.

Till TNAS lär också Lecce vända sig. Klubbens nedflyttning till Lega Pro, i divisionen under Serie B, bekräftas idag. Däremot frikänns Grosseto, som nu får stanna i Serie B.

Frikännandena av spelarna Leonardo Bonucci, Simone Pepe och Marco di Vaio kvarstår.

eurosport.se

 

kommentarer