Antonio Conte (Reuters) - Reuters
 
Fotboll > Serie A

Conte får ingen rabatt på straffet - fortsatt avstängd i tio månader

Conte får ingen rabatt på straffet - fortsatt avstängd i tio månader

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 22/08/2012 kl 14:29
Serie A-mästarna Juventus får fortsatt klara sig utan sin tränare i tio månader framåt. Efter överklagan står längden på Antonio Contes avstängning efter spelskandalen kvar.
 

Nästan alla domar från disciplinkommittén på fotbollsförbundet FIGC bekräftades efter överklagan i den senaste omgången domar den stora spelskandalen.

Antonio Conte, som var fälld i första instans för att inte ha anmält uppgjorda matcher som han ska ha känt till när han tränade Siena säsongen 2010-2011, frikänns nu i ett av fallen, matchen Novara-Siena. Han var anklagad för att ha informerat sina spelare före den matchen om att den var uppgjord.

Men avstängningen i det andra fallet, Albinoleffe-Siena, förlängs, så tiden blir den samma: tio månader.

Conte har en till chans att bli av med sin avstängning. Han kan ta fallet till TNAS, en nationell idrottslig skiljedomstol som är en del av den italienska olympiska kommittén, CONI.

Om han inte blir av med straffet där innebär det att han inte får sitta på bänken under Juves matcher men han kan fortfarande träna laget under veckan.

Till TNAS lär också Lecce vända sig. Klubbens nedflyttning till Lega Pro, i divisionen under Serie B, bekräftas idag. Däremot frikänns Grosseto, som nu får stanna i Serie B.

Frikännandena av spelarna Leonardo Bonucci, Simone Pepe och Marco di Vaio kvarstår.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×