Matías Almeyda - Imago
 
Artikel
kommentarer
Fotboll > Serie A

Almeyda misstänker dopning: "De sa att det var vitaminer"

Almeyda misstänker dopning: "De sa att det var vitaminer"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 26/09/2012 kl 11:08
Matías Almeyda misstänker att han fick dopningspreparat under sin tid i Parma. "Innan jag gick ut på plan kunde jag hoppa ända upp i taket", skriver han i en ny biografi.

För tio, femton år sedan var det vanligt att ge fotbollsspelare dropp inför matcher. I en nyutkommen biografi frågar sig den nu pensionerade argentinaren Matías Almeyda om det var otillåtna preparat som han fick när han spelade i Parma 2000-2004.

"I Parma gav de oss dropp före matcherna. De sa att det var en blandning av vitaminer, men innan jag gick ut på plan kunde jag hoppa ända upp i taket. Fotbollsspelare ställer inga frågor, med sen, genom åren, har det funnits fall av före detta spelar som har dött av hjärtproblem eller haft muskelproblem. Jag tror att det beror på sakerna som de gav oss", skriver Almeyda enligt Gazzetta dello Sport.

Mittfältaren berättar också om sina alkoholproblem.

"Hela karriären rökte jag tio cigaretter om dagen. Alkohol var också ett problem. Jag brände allt på träningarna, men jag levde på gränsen. En gång i Azul, min by, drack jag fem liter vin, som om det vore Coca Cola, och jag hamnade i en slags alkoholkoma. För att bli av med det sprang jag i fem kilometer, tills jag såg solen snurra. En läkare gav mig fem timmars dropp. Det hade blivit en skandal, jag spelade i Inter då."

Han berättar inte bara om misstänkta dropp utan också om uppgjorda matcher. Till exempel den som gav Roma ligaguldet 2001.

"I slutet av säsongen 2000-2001 sa vissa lagkamrater i Parma att spelarna i Roma ville att vi skulle förlora matchen. Att eftersom vi inte spelade för någonting så spelade det ingen roll. Jag sa nej. Sensini samma sak. Majoriteten sa så. Men på planen såg jag att en del inte sprang som de brukade. Då bad jag om ett byte och gick till omklädningsrummet. Pengar? Jag vet inte. De definierade det som en tjänst..."

Roma vann ligan 2001 genom vinsten mot Parma i sista omgången.

Malena Johansson - eurosport.se

 

kommentarer