FOOTBALL 2012 Inter Milan - Nagatomo - AFP
 
Fotboll > Serie A

Stramaccioni arg efter förlusten: "Det är ett grovt misstag"

Stramaccioni arg efter förlusten: "Det är ett grovt misstag"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 26/11/2012 kl 23:34
Inter tappar sin andraplats i tabellen efter en tung 0-1-förlust borta mot Parma. Det här var lagets fjärde raka match utan vinst, Europa League inräknat.
 

När Inter bortaslog Juventus i Serie A:s elfte omgång var allt frid och fröjd i Milano-klubben. Då hade Inter vunnit sju raka matcher, men sedan dess har man dippat - och det rejält.

I måndagens bortamatch mot Parma kom den fjärde raka matchen utan vinst (Europa League inräknat) för Andrea Stramaccionis manskap. Inter hade mycket boll men det var hemmalaget som skapade det mesta och det bästa och 1-0 skulle också komma. Med kvarten kvar att spela fick U21-landslagsmannen Nicola Sansone bollen på egen planhalva, han tog sig hela vägen fram till Inters straffområde och avlossade ett fint skott som satt klistrat alldeles intill Samir Handanovic högra stolprot. Ett mål som blev matchavgörande.

- Jag är väldigt nöjd, vi vinner och jag gör mål. Av det jag kan bedöma från planen så var det rättvist, säger Sansone efter matchen enligt Footballitalia.

Lika nöjd var inte Andrea Stramaccioni, som menade att Sansone fick komma igenom på tok för enkelt.

- Hans mål kommer från vårt inkast, vi låter honom bara springa.

- Det är ett grovt misstag. Uppenbarligen saknade vi någonting på mittplanen i den situationen. Vi borde ha undvikit det målet, säger han.

Men Inter behöver inte skämmas alltför mycket över förlusten. Parma hade nämligen inte förlorat hemma på Il Tardini sedan den 17 mars tidigare i år. Det här var lagets 15:e raka hemmamatch utan förlust.

Resultatet innebär att Inter tappar sin andraplats i Serie A. Man blev passerat av Napoli som tidigare under måndagen bortaslog Cagliari med 1-0, trots att målkungen Edinson Cavani var avstängd. Även Fiorentina passerar Inter i tabellen.

Andreas Käck - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×