roma totti - Reuters
 
Fotboll > Serie A

Totti segerregissör när Roma slog Inter i Milano

Totti segerregissör när Roma slog Inter i Milano

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 02/09/2012 kl 23:20
Francesco Totti låg bakom två av tre mål när Roma tog en meriterande 3-1-seger borta mot Inter. Målskyttar för Roma var Florenzi, Osvaldo och Marquinho medan Cassano gjorde Inters enda.
 

Det var först när matchen gick in i sitt kritiska läge som Roma vaknade till på Giuseppe Meazza-stadion. Vid ställningen 1-1 hade Inter dominerat stora delar av matchen - då, i den 67:e minuten slog Osvaldo till.

Francesco Totti hade redan i den första halvleken spelat fram till unge Alessandro Florenzis 1-0-mål men det här var en större delikatess. Den ikoniske Romakaptenen tog bollen vid mittcirkeln och hittade med en underbart vacker djupledpassning fram till Osvaldo. Anfallaren stod även han för ett klassnummer då han på första bollkontakten chippade bollen i mål.

Roma tog därmed ledningen i matchen för andra gången, och efter det kom Inters jakt på kvittering aldrig riktigt igång. Flera byten gjorde att de blåsvarta tappade struktur och målchanserna uteblev. Istället kunde Marquinho avgöra matchen för gästerna genom att dunka dit 3-1 från en svår vinkel.

Inters mål kom på övertid i den första halvleken och gjordes av Antonio Cassano. Hans första i Intertröjan.

För Roma var det här den första trepoängaren under nygamle tränaren Zdenek Zeman. Smolket i den rödgula glädjebägaren är att Daniele De Rossi fick kliva av skadad redan i den första halvleken och att Osvaldo blev utvisad på tilläggstid.

Oskar Bernövall - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×