2012, Massimo Moratti, Wesley Sneijder, Ap/LaPresse - Reuters
 
Fotboll > Serie A

Moratti tonar ner Sneijder-gate: "Ingen utpressning"

Moratti tonar ner Sneijder-gate: "Ingen utpressning"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 29/11/2012 kl 11:58
Inter anklagas för utpressning för att klubben petar Wesley Sneijder tills hans kontraktssituation är löst. Nu slår presidenten Massimo Moratti ifrån sig. "Hans kontrakt gäller, ingen tvingar honom till något", säger han.
 

Inter och Wesley Sneijder befinner sig i öppet bråk. Spelarens kontrakt går inte ut förrän 2015 men klubben vill att han ska förlänga med ett år - utan att få ett öre mer betalt.

I förra veckan meddelade sportchefen Marco Branca att mittfältaren inte får spela förrän kontraktssituationen är klar. Spelarfacket FifPro rasar mot behandlingen och anklagar Inter för "utpressning".

"Med andra ord vill de att han ska jobba ett år till utan att få någon lön för det. Sneijder vägrade och sedan dess har tränaren Andrea Stramaccioni hållit spelfördelaren utanför laget", står det i ett pressmeddelande.

Spelarfacket ska kontakta Fifa, Uefa och EU i frågan. FifPro:s generalsekreterare Theo van Seggelen ser en oroande utveckling för spelare i Europa.

- Tyvärr ser vi att klubbar i alla länder i Europa använder sådana här metoder. Nu tyckte vi att det var dags att slå larm, säger van Seggelen enligt AFP.

- Hur kontrakten hanteras är en katastrof även för Fifa och Uefa. Vinna matcher gör man med sina bästa spelare. Nu verkar det som att fotboll blir en business i större utsträckning och att fotbollen kommer i andra hand. Det är oacceptabelt för oss.

Inters president Massimo Moratti hävdar att klubben inte tvingar Sneijder attt skriva på avtalet. Moratti säger att beslutet att han inte får spela endast grundar sig på fotbollsmässiga skäl.

- Det pågår ingen utpressning, säger han enligt goal.com.

- Självklart vill ingen kasta bort en spelare av hans värde. Klubben håller sig lugn, vi har inte tvingat någon att göra något. Hans kontrakt gäller, ingen tvingar honom till något. Sneijder är fri.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×