Quagliarella - Juventus vs Chievo - Serie A 2012/2013 (AP/LaPresse) - LaPresse
 
Fotboll > Serie A

Pånyttfödd Quagliarella hjälte: "Bästa veckan i mitt liv"

Pånyttfödd Quagliarella hjälte: "Bästa veckan i mitt liv"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 23/09/2012 kl 08:48
Med två mål låg anfallaren Fabio Quagliarella bakom Juventus seger mot Chievo. "Den gamla damen" har full Serie A-pott efter fyra omgångar. "En av de bästa veckorna i mitt liv", säger han.
 

Chievo hade inte mycket att hämta i Turin när Juventus tog sin fjärde raka seger. Matchbilden var spikad från första minut: fullständig dominans av Turinlaget som nu har full poäng i ligaspelet.

Juventus var bäst i första halvleken och hade flera farliga målchanser. En viss Fabio Quagliarella såg hetast ut, anfallaren som har haft det tungt sedan knäskadad han ådrog sig mot Parma för ett och ett halvt år sedan. Förra säsongen blev det endast fyra mål för "Eta Beta" men i onsdags byttes han lite överraskande in i bortamatchen mot Chelsea. Med tio minuter kvar kvitterade han matchen och i slutet vände han bort Terry och sköt i ribban.

I dag fortsatte succén.

I den 64:e minuten konstsparkade Quagliarella in en hörna och bara fyra minuter senare var det dags igen. Kwadwo Asamoah hittade Quagliarella som i sin tur gick på genombrott och placerade bollen förbi en utrusande Sorrentino i Chievomålet.

- En av de bästa veckorna i mitt liv. Det var härligt att få stående ovationer från fansen, säger segerskytten till Sky Sport Italia.

- Jag ville visa att jag var redo och i dag gjorde jag just det. Jag gjorde min plikt.

Juventus har nu inte förlorat på 43 ligamatcher i rad vilket är klubbrekord. Milan har det italienska rekordet på 59 förlustfria matcher. Turinlaget har full pott och toppar årets upplaga av Serie A.

Carli De Geer - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×